Att kunna skida till mataffären == livskvalité

| | Comments (3) | TrackBacks (0)

Där jag bor kan jag sätta på mig skidorna och i sakta tempo glida nerför berget och skida hela vägen till den närmaste mataffären. Ingen bil, ingen buss och ingen tunnelbana involverad, bara vacker natur och massor med motion. Varje gång jag beger mig ut på turskidorna (norska Åsnes så klart) så får jag känslan av lite norrman (nej jag har inget norskt blod i mig (vad jag vet)) som beger sig ut på "tur".

Runt Berget verkar vi bara vara några stycken som åker omkring i skogarna och nere i sundet. Vi gör spår åt varandra, ibland är jag först och ibland någon annan. Jag vet inte vem det är men det är nog någon av mina närmaste grannar om man ska tro spåren.

Gott om djurspår ser man men tyvärr ganska sällan själva djuren; älg och rådjur finns det runt vårt lilla berg.

De andra närmaste grannarna sätter sig i sina bilar och kör bort till de preparerade spåren och trängs med en massa andra människor? Varför undrar jag och de svarar att det är helt enkelt något annat. Dock har jag svårt att förstå tjusningen i att åka bil för att motionera när man kan göra det direkt utanför huset? Igår så fick till och med en granne åka två gånger då det tydligen var skidtävling på skidberget. Men det är ju klart, det är ju bättre att komma ut och röra på sig oberoende vad man gör istället för att fastna framför dumburken och titta på sport. Åker man ospårat i skogen så blir det inte lika många km som i de fina spåren men det är inte det som är det viktiga.

Jag är ju en latmask egentligen men sedan nyår har jag kommit ut 7 gånger och åkt totalt 32.3 km. Inte så mycket men kroppen säger mig att det ger effekt. Jag har gått ner i vikt och mår bra av det! Bra!

RunKeeper använder jag för att hålla koll på mitt åkande och i år ska jag försöka hålla koll på allt jag gör (förutom småturer som till bussen t.ex.). Här kan ni hålla koll på mig.

Så ut med er allesammans!!! :)

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Att kunna skida till mataffären == livskvalité.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/1733

3 Comments

Visst är det trevligt att kunna åka rakt utanför knuten. Jag gör det hemma ibland men det blir lite trist i längden att åka på en blåsig sjö i skoterspåren. Så oftast blir det bilen till Björknäs/Pagla. I fjol skidade jag dit en gång på cyckelvägarna men det var inte helt lätt att undvika gruset och inte skrämma ihjäl gående. Av någon anledning har vi gått från att transportera oss till träningsanläggningar med skidorna istället för att nyttja dem för vardagstransporter (så all heder åt dig som gör det). Blir alltid lika avundsjuk när jag tittar på gamla foton från ex. Boden och man ser hur det står skidor uppställda utanför caféerna och butikerna. Folk tog ryggan och skidade in till stan. Skulle man göra det idag skulle man väl bli idiotförklarad eller få skidorna stulna inne i stan.

Borde ta och skaffa mig ett par turskidor för att åka lite mer ospårat älskade det när ajg avr upp i Abisko. Kikade på ett par Åsnes Taiga QS i början på vintern men det är rätt dyrt med nya skidor och pjäxor och än så länge har jag inte stött på några beggade på ex. Blocket.

Jo nog är det fint, själv kan man ju välja mellan att skejta med hundarna, familjetur med Birk i pulkan (han sover så bra i Pulkan) eller gå på skogstur i lössnön. Nu har det ju bara varit en så grymt kall vinter, så i full fart med två hundar så blir det kallt...

Har åkt två gånger skidor till affären och även här kollar man konstigt på mig;-)

Sista turen förra året hemmavid (sätter på mig skidorna 2 m från dörren) blev 25 april (åkte inlines veckan efter;-), första turen 20 nov (endast 7 månaders uppehåll;-).

VI får starta en trend med att ta skidorna till olika ställen.

Satt just och tänkte hur jag ska ta mig till Tunaskolan imorgon för ett projektmöte. Kanske ska skida dit :)

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on januari 9, 2011 6:46 EM.

Peter on Phone: Luleås första rollerderbymatch!!! was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: God morgon. is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.