Samtal med drottningen!

| | Comments (0) | TrackBacks (0)

Jag gick där i Holmsundet fördjupen i mina egna tankar när jag tittar upp och ser en stor brun kropp på andra sidan sundet. Kroppen tillhör en älg av det femenina sorten. Hon hör mig och vänder lite på huvudet och jag tänker att det är ett magnifikt djur. Jag rör armen för att ta fram telefonen för att ta ett foto men då plumsar hon iväg i snön.

Jag går i en vid både för att se om jag kan hitta henne och hon står ca 100m längre in och mumsar på lite grenar. Jag går närmare och försöker göra det så tyst som möjligt men det är ganska svårt när snön knarrar. Hon tittar upp, jag stannar och vi står där och utbyter tankar utan ljud. Vilket vackert djur. Stort och ståtligt. Jag tar några foton med den sunkiga kameran i en Desire HD. Vi fortsätter att titta på varandra i flera minuter.

Plötsligt kommer en kråka flygande och kraxar, kanske en varning åt älgen att jag är en människa och vi är farliga? Svårt att veta vad fågeln kraxade då jag inte förstår kråkkrax. Förtrollningen bryts och med ett brak springer älgen iväg mellan träden.

Jag följer sakta efter och följer spåren i snön. Inte så svårt att se vart hon sprang i den knädjupa snön. Jag blir varm fastän det är -18 ute. In i skogen går spåren och till slut har vi både gått ett helt varv och älgen är tillbaka på samma ställe där vi nyss samtalade (utan ljud). Vi tittar på varandra igen och jag beger mig hemåt eftersom jag känner "tvånget" att programmera lite.

Som sagt så är kameran i en Desire HD inte speciellt bra så bilderna blev där efter. Kan ni ens se att det är en älg där??? Klicka på bilderna för att se dem större.

Tack för samtalet drottningen av skogen!



alg 101220 - 1.jpg

alg 101220 - 2.jpg

alg 101220 - 3.jpg

alg 101220 - 4.jpg

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Samtal med drottningen!.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/1700

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on december 20, 2010 9:32 FM.

Peter on Phone: God morgon från Holmsundet. was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: Direktören på väg till dagis! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.