Hemma igen

| | Comments (0) | TrackBacks (0)

Hej!

Nu är vi hemma igen från 5 dagar i fjällen. Vi bodde i mycket trevliga Katterjokk Turiststation (tack Annika för den perfekta servicen!) som ligger 2km från Riksgränsen och det är bara att vandra rätt ut i fjällen. Ett stort plus är att den ligger ca 500m från bilvägen så man slipper höra bilarna, dock ligger den 50m från järnvägen så man får höra malmtågen extra bra! Praktiskt är också att det finns en mycket välsorterad Konsum nere i Katterjokk, 400m bort.

Vi hade ganska bra väder och i princip inget regn när vi var ute på turer (bara lite dropp på en kvällstur för någon dag sedan).

Eftersom det är området runt Riksgränsen och Björnfjell så finns det massor av lämningar från tyskarnas ockupation att studera och igår kväll när jag kände mig rastlös så sprang jag upp på toppen av Riksgränsfjället och vidare in i Norge till Björnfjell och tog massor med foton där uppe (bilder kommer senare). Härligt att ha relativt bra kondition så man orkar ta en 1mils runda med fler hundra meter upp och ner utan att ens svettas. Härligt var det uppe i midnattssolen.

Igår såg jag en massa djur också: 2 unga älgar, 1 fjällräv, två fjällharar, 1 lämmel och ca 4 miljoner mygg och flugor. Plus att jag såg fisk som antagligen är röding slå i en sjö precis bredvid Björnfjellstoppen. Supa-nice!

Nu efter en halv dag på tåg så ska jag ta mig en liten cykeltur! Ha det gott!

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Hemma igen.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/1432

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on augusti 2, 2010 6:48 EM.

Peter on Phone: Björnfjell! was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: Inte en alien i sikte! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.