En tur i skogen!

| | Comments (0) | TrackBacks (0)

Både igår och idag har det snöat i Luleå och det är just vid denna tid som jag varje år funderar på om man inte borde flytta till södra breddgrader (kanske sydpolen?).

-1 grad och lätt snöfall. Ska vi ta oss en tur till snötippen? Ja! Hmm, varför inte lite längre? Vi tar och cyklar till parkeringen vid Gammelstadsvikens naturreservat och grillar borta vid fågelskådartornet! Jupp! Iväg med oss och vid 12 kommer vi fram till en snöig skogsväg. 100m in överger vi cyklarna för jag bara slirar med min trike (nej jag har blanka fina däck som är supersnabba ;)). Vi går till parkeringen och där överger i cykelkärran och inser att vi nog borde ha tagit med oss skidor (eller skidat hela vägen). 1.3km med genomtramp var ganska jobbigt, speciellt för en liten Oliver. Till slut är vi framme och vi träffar ett glatt äldre par som redan gjort eld som vi tar över genom att grilla korv och rosta surdegsbröd (som jag bakade igår). Mycket gott. Mycket trevligt och solen tittar faktiskt fram över oss en stund. Precis så där lagom som det ska vara, eller hur? Långt från iPad-tjafs och iPhone vs. Android skitsnack.

På väg tillbaka så gnäller såklart lillegrabben direkt (han har blivit en riktig latmask ;)) men vi mutar honom med en bit choklad som han ska få när han kommer fram till cyklarna och vips så är glad och full av energi. Kan ni tänka er, för en enda chokladbit?!

Cykla, cykla, cykla. Oliver sover. Tovah kollapsar inomhus och jag och frun sätter oss ute i solen, som nu faktiskt behagat titta fram och lysa på oss och vi njuter av en kopp Grönt Havtorns te från NK i den stora fina staden, MUMS!

Middagsplanerna blir mindre och mindre avancerade allt eftersom tiden går. Först skulle vi ha sushi (vår söndagsmiddag), sedan reducerade vi det till tempura på diverse grönsaker och fiskderivat för att till slut fastna för bakade potatisklyftor, hemmagjorda köttbullar (tinade ut frysen), nygjord majonäs och suramistickssallad. Gott. Mums. Mätt. Maten sköljde vi ner med lite National Geographic om världens farligaste djur och ett halvt avsnitt av en BBC reseberättelse som heter Tropic of the Cancer. Mycket bra tv-serie som visar lite andra saker från olika delar av världen som ligger på kräftans vändkrets.

Barnen sover snart. Det är tyst och lugnt i huset och jag sneglar på allt infomaterial från skatteverket jag fick i förra veckan gällande moms, bokföring och avdrag. Hmm... låter nog bunten ligga någon dag till. Tittar lite mer till vänster och var jag inte där? Jo mer papper från skatteverket, deklarationen för i år. Den får nog ligga till imorgon den också.

Puss på er!

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: En tur i skogen!.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/1277

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on april 18, 2010 9:07 EM.

Peter on Phone: middag! was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: Kvällens arbetsplats! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.