På flyget till Stockholm...

| | Comments (1) | TrackBacks (1)

När jag kom med taxin till Luleå Flygplats så slog det mig att jag faktiskt längtade lite till att resa. Detta år har har jag rest ytterst lite, i alla fall söderut. Det har "bara" blivit 4 tjänsteresor till Stockholm och en privat resa söderut. Jag har dock rest norrut flera gånger och enligt Dopplr har jag spenderat 36 nätter totalt på Abisko Turiststation. Under min tid på Google så reste jag väldigt mycket och juni 08 slog jag rekord med bara två arbetsdagar i Luleå och 4 resor till Israel, Zürich, Kalifornien och London. Otroligt stressande att flänga omkring sådär mycket.

I alla fall så står jag där på Luleå Flygplats och får ut min bagagetag och tänker att man kanske skulle komma ut och resa lite i världen? Jag har bokat in 6 nätter i Abisko över påsken och helgen efter det ska vi åka på hemlig resa med svärmor. Sedan så måste vi åka bort någonstans över sportlovet och få lite sand mellan tårna. Just nu lutar det åt Marocko med två härliga veckor med god mat och en massa slappande.

Direkt efter att vi lyfte från Luleå så bröt vi igenom molntäcket som legat som ett lock över Luleå länge och solen började skina på oss. Det är så stor skillnad att få lite ljus i ögonen. Härligt! Tänk om man kunde bygga ett högt torn med en hiss där man kunde åka upp och bo ovanför molnen? Det hade varit häftigt!

Imorgon ska jag jobba hos Vinnova med vilka som ska få forsknings och utvecklingsanslag i senaste Var Dags IT utlysningen. Denna gång mot nöje. Finns en del roliga projekt där som vi ska gå igenom. Idag blir det för lunch på Ki-Ma med G, ett företagsbesök följt av middag med några kollegor från Google hos den vegetariska bufférestaurangen Hermans.

Ska försöka hinna förbi SF Bokhandeln också och köpa ett nytt brädspel, Pandemic där man ska samarbeta för att få stopp på en global pandemi. Ligger i tiden eller hur?

1 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: På flyget till Stockholm....

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/1064

Synthroid. Read More

1 Comments

Ang höga torn. Jag roade mig en midsommar för ett par år sedan att räkna ut hur högt torn det skulle krävas i Luleå för att man på midsommar skulle få midnattssol högst upp. Jag tror det var ca 1200 meter högt. Jag räknade dock inte med atmosfärens brytande effekt på solljuset eller det faktum att jorden inte är helt sfärisk utan lite tillplattad.

Hur som helst, ett 1200 meter högt torn i Luleå. Vad sägs om ett medborgarförslag?

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on november 26, 2009 10:59 FM.

Peter on Phone: Vilket härligt väder det är idag?! was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: Här ska jag sova idag: is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.