Mer kaffeprovning

| | Comments (0)

Tog mig en andra kopp på min Santos 7:45 men den blev tillredd lite konstigt för jag glömde kolla hur mycket vatten som fanns i tanken så när det kommit ca 2-3 cl kaffe så började pumpen gå torr. Stängde av och lät den fylla på och värma upp. Under tiden så passade jag på att smaka på det svarta guldet och det var mycket mumsigt måste jag säga. Starkt men mumsigt. Fortsatte bryggandet efter ca 2 minuter och det flödade mycket långsamt och fint. jag hade malt på 3:an och tampat lagom hårt. Det svarta guldet tills slut blev mycket gott men nu är tyvärr den satsen kaffe slut och det är dags att rosta lite mer.

Redan slut tänker ni? 50g rått kaffe blev 43g för 7:45an efter rostning och sedan går det åt 18-20gr för en dubbel espresso. Stämmer bra för det finns några få bönor kvar i kvarnen.

Sedan hade jag en olycka. Jag hade glömt en platta på på spisen när jag lagade lunch och när jag i paniken upptäckte att vattnet höll på att ta slut i kaffemaskinen så lade jag locket till vattentanken på spisen (maskinen står bredvid spisen) och locket hann smälta lite och böja sig en aning på ena sidan. Det passar fortfarande på maskinen men det syns lite grann :(

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on juli 29, 2009 3:33 EM.

Kaffeprovning was the previous entry in this blog.

En cykeltur med båtresa, punktering och en polishelikopter! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.