Fjällen

| | Comments (6)

Nu börjar jag känna mig lite Lule-trött och det börjar bli dags för en tur till fjällen. Denna gång tänkte jag tälta med Tovah men jag är lite osäker på var vi ska åka. Gräset framför Trollsjön? Gavri söder om Riksgränsen? Väster om Abisko? Det senare har jag ju sagt tidigare men eftersom stationen är helt full denna sommar så kan man lika gärna ta något annat. Funderar på att ta oss ut i fjällen via Vassijaure och då kan vi sova i Stil-huset där första natten innan vi beger oss uppåt. Eller så hoppar vi bara av i Låktatjåkka och går så långt Tovah orkar och sedan slår läger där och fortsätter nästa dag?! Det är ju fortfarande ganska ljust där uppe :)

Undrar hur det är med mygg där uppe ?

Funderar i alla fall på att ta tåget upp nu på söndag efter Lulekalaset och stanna uppe 5 nätter. 8/8 är det dopdags så då måste vi vara tillbaka i Luleå igen, dvs åka hem 7/8. 5 nätter är nog precis lagom där ute första gången med Tovah. Eller vad tror ni?

6 Comments

Det är inte myggigt där uppe tror jag (var inga mygg på kalfjället i Ammarnäs men väl nere i dalarna i björkskogen fast inte så farligt bromsen var värre).

Trollsjön sägs ju vara fin att tälta vid så varför inte Vassijaure-Trollsjön- Låktatjåkka och kanske gå ut mot Kuokkel vid Björnstugan där borde det finnas något fin tältplats. Eller ut vid Vassijaure på halvön precis ovanför.

Jag skulle nog nöja mig med 3 tältnätter första gången med Vincent, men Tovah kanske är mer van vid det "obekväma livet" än vad han är.

Jag tänkte slå basläger och sedan göra dagsutflykter och kanske flytta baslägret en gång. I dalen vid Trollsjön är det väldigt fint och jag har tältat där flera gånger (med Jalle och med Johanna). Lagom långt från tåget.

Vad gäller nätter tänkte jag boka en biljett hos SJ man kan boka om (19:- extra) så kan man ju anpassa antal nätter efter det. Vi ska ut och provtälta idag!

Var blir provtältningen?

Det blev ingen. Jag och Oliver begav oss ut på en cykeltur istället!

Jag är nyss hemkommen från Ritsem. Det var torrt i markerna och lite mygg. Perfekt väder hade jag också.

En fråga (som kanske besvarats tidigare): Vad betyder numren efter kaffesorterna, t.ex. Santos 7:45?

Låter härligt Mats!!!

Siffrorna är rostningstid, dvs 7min 45 sekunder.

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on juli 28, 2009 9:59 EM.

En fin espresso was the previous entry in this blog.

Kaffeprovning is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.