Abisko April 2009 - Dag 5

| | Comments (1) | TrackBacks (1)

Idag blev det en väldigt lugn dag. Vi började dagen men en långsam frukost, Tovah försvann efter ett tag för att leka med husbarnen och jag satt och läste till 945. Sedan tyckte jag det var dags att bege sig ut och göra något men det var gråmulet och ruggigt så vi gick upp på rummet och så läste jag Harry Potter för Tovah i 2 timmar! Riktigt avkopplande. Sedan var det dags att äta igen. Lunchen bestod av rensoppa med klimp men nybakat bröd. Jättegott. Tovah är inte så förtjust i soppor men här var det mycket stora grönssaksbitar inklusive potatis vilket passade henne.

Efter maten var vi "tvungna" att komma ut lite så vi bestämde att vi skulle gå till Abisko Östra, fast inte via vägen utan via stranden och isen. På med alla kläder och iväg. Det var riktigt varmt ute och vi svettades strax i värmen. Snön på marken svettades också ordentligt och det var mycket jobbigt att gå. Genomtramp på stigen. Nu har det börjat smälta rejält och när vi kom ner till stranden hade det smält undan en hel del och vi kom bara en liten bit ut för isen var lagom blå och fin == halvrutten och vi trodde inte den skulle hålla så bra så vi gick lite längre in och tänkte fortsätta mot Abisko Östra via stranden.

När vi kom till jokken så var vi först tveksamma om vi kunde gå över för nu hade det börja ruttna även här men vi kom över. På andra sidan pulsade vi upp i skogen och fram till vägen till hamnen. Väl där nere så såg jag direkt att vi inte skulle komma vidare till Abisko Östra utan skidor så vi slappade lite på betongdelen av bryggan och nu började det regna på oss. SUCK! Ja det var ju bara lite dugg men ändå. Vi begav oss hemåt och väl här så städade jag rummet lite och Tovah försvann för att basta med Lova och hennes mamma och här sitter jag och bloggar och chattar med frun!

Ps. Bea, ber så mycket om ursäkt att jag torterar dig! :)

Abisko 0904 Dag 5 - 01.jpg

Här är den fina isen som börjar smälta i deltat.

Abisko 0904 Dag 5 - 02.jpg

Abisko 0904 Dag 5 - 03.jpg

Abisko 0904 Dag 5 - 04.jpg

Jokken!

Abisko 0904 Dag 5 - 05.jpg

Abisko 0904 Dag 5 - 06.jpg

Abisko 0904 Dag 5 - 07.jpg

Här gick vi över!

Abisko 0904 Dag 5 - 08.jpg

Abisko 0904 Dag 5 - 09.jpg

En jag!

Abisko 0904 Dag 5 - 10.jpg


1 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Abisko April 2009 - Dag 5.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/746

Synthroid. Read More

1 Comments

Bara att inse att jag är självplågare. Ser härligt ut. Bara att konstatera att jag inte kommer hinna upp i vår nu när det smälter så fort där uppe. Får bli i sommar, höst och nästa vinter (är ju inte så långt kvar när man bor här uppe).

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on april 13, 2009 4:43 EM.

Abisko April 2009 - Dag 4 was the previous entry in this blog.

Abisko April 2009 - Dag 5 middag is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.