Stockholm (igen)

| | Comments (7)

Undrar hur många timmar jag spenderat på detta Stockholmsproblem nu?

Vi sitter här och tittar på hus i Stockholm och det finns ju en del att välja på. Vilket område skall man bo i? Tyresö? Täby? Mitt önskemål är grönt och så lite pendling som möjligt. Tält på Gärdet?

Och förresten, på lördag har vi visning av vårt nuvarande hus :)

7 Comments

Min mormor och min bror bor i Tyresö, det är ganska fint där.
Dock så vet jag inte om det är så bra pendling.

Var ligger Google? Även om det ligger i city kan pendlingstiden variera mycket!

Aha Mäster Samuelsgatan 60. Då spelar det mindre ingen roll var du letar hus. Köra bil är inte aktuellt om ni inte har gratis P-hus. Jag gillar Nackatrakten men det är inte jättesmidigt att pendla därifrån. Min preferens är söder om stan. Hudding och mot stan har en hel del villaområden som ligger nära stan och tåg/tbana

"spelar det mindre/ingen roll var du letar hus" är en underdrift.
"landet/förort" = frihet, stor/normalstor tomt, realistiska priser = (typ) 20 min buss + 20min tåg + 10 min gå = 1h+ enkelväg
"villaområde nära stan" = små tomter och lite grönt med norrländska mått mätt, dyrt = 5 min buss/bil+10min tåg+10min gå = 30+ min. Detta är inte helt orealistiskt tycker jag.
Jag har 2 mil enkelväg, buss 7 min+tåg 15 min+gå 5 min = 40 min dörr till dörr alternativt 25 min dörr till dörr med bil. Jag jobbar i älvsjö så jag slipper åka in till stan

tack för infon. Vi tittar på lite olika områden som liger relativt nära men vi får se vad plånboken tål. Skall räkna lite mer i helgen. Vi har ett riktvärde på hur dyrt det får bli just nu men det är bara preliminärt.

Googles nuvarande kontor ligger på Master Samuelsgatan 60 som du skriver men det är inte där vi kommer att jobba i Stockholm, men väldigt nära centralen i alla fall så det är in till centrum som gäller.

Som född söderkis finns det ju inte så mycket som räknas. Det är Södermalm, annars får det vara. Stenstadens puls med trevliga (med stockholmsmått mätt) människor.

Ifall du vågar cykla med dina cyklar i innerstaden i rusningstrafik har du min eviga respekt.

LOL. Jag gillade din kommentar gällande att cykla. Jag har redan insett att det inte är realistiskt att cykla med mina låga cyklar i centrala Stockholm.

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on januari 28, 2009 9:41 EM.

Duktig Tovah was the previous entry in this blog.

Peter on Phone: Lunch med frun! is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.