Höstdag

| | Comments (0)

Idag hade jag och barnen en riktig höstkväll.

Jag kom hem vid 1730 och Johanna begav sig strax iväg till yogan som vanligt på tisdagar. I normala fall brukar jag och barnen knalla omkring i skogen men idag så bestämde vi oss för att plocka fram stora grillen och och göra en brasa och grilla lite korv. Vi fick igång elden vilket inte var så svårt med den torra inköpta veden. Vi ställde fram lite stolar och bord och myste medan vi väntade på elden, eller i alla fall jag myste för barnen blev rastlösa efter 5 minuter och sprang omkring och plockade löv istället. Löven satte de på grillpinnarna och grillade. Gulliga! Efter Bratwurst och Chorizo så var det dags att packa ihop och komma isäng och inget av barnen protesterade (Tovah brukar göra det) men konstigt nog bara när mamma är hemma. Med bara pappa vet de att det inte är någon nåder.

Snabbt i säng med båda och efter Farmor Ankas Hjälpredor och de första ca 10 sidorna i Harry Potter 6 så lämnade jag barnen där uppe till deras öde (dvs blundandes och förhoppningsvis sovande). När jag kom ner så var det lite kallt så jag drog fram en fåtölj och gjorde mig en brasa. Helt underbart att sitta där och njuta av elden och känna strålningen mot forsulorna. Precis så skall det vara! Helt underbart.

Efter så här långt i renoveringen känns det som vi har fått ett helt nytt hus. Fläkten i köket blev helt rätt och likaså kaminen. Köket känns rätt och golvet i vardagsrummet också. Helt rätt!

I morgon skall vi lägga mer golv i vardagsrummet för nu har Johanna varit duktig och och målat färdigt. Hon målade även väggen vi skall riva bara att det skulle bli mer vitt i rummet :)

Och föresten, idag fick jag ett nytt styrketräningsprogram. Det var Stefan på STIL som hjälpte mig och det kändes helt rätt. Fick beröm av min massös också eftersom jag lyssnade på henne! Nu skall skall jag bara vara duktig och gå dit 2-3 gånger i veckan. Igår skulle jag cykla hem för att jag hade ett föredrag att lyssna på klockan 16 men när jag cyklade så bara kände jag att jag var tvungen att cykla på och det blev en runda på ca 25KM. Helt rätt! Precis vad jag behövde igår.

Nej, nu skall jag gå och lägga mig och fortsätta läsa Liza Marklunds senaste. Har läst ca 1/3 och den är definitivt inte en av hennes bästa men jag måste ju läsa ut den i alla fall. Har läst ett gäng bra böcker de senaste veckorna och jag får återkomma med recensioner någon dag när jag känner mig inspirerad. Två bra böcker jag rekommenderar direkt dock är Ken Follets A Place Called Freedom och A Dangerous Fortune. Den första utspelar sig på 1700-talet och den senare på 1800-talet och båda handlar om England och livet på den tiden. Jag har känsla av att Ken gör en hel del forskning för sina böcker och man rycks med i hans personlighetsskildringar. Vad som händer i böckerna är lite sekundärt och för mig är det den gripande beskrivning av livet på den tiden.

God natt!

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on oktober 7, 2008 10:20 EM.

Skärpning IKEA was the previous entry in this blog.

Lugnt och stilla is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.