Mat på nätet i Luleå

| | Comments (2) | TrackBacks (0)
COOP Forum i Luleå blir nästa företag som ger sig in i branchen med näthandel av mat i Luleå. 

Tidigare har ICA Kvantum provat samma sak men lade ner försöket eftersom de inte kunde få lönsamhet på det. Om jag minns rätt så tog det 150:- för plockning och leverans. 

Gissa vad COOP tar ?  149:-

Det trista med denna prissättning är att det är ett fast pris och man sparar inget på att handla mycket.  Jag förslog till båda (Kvantum då och COOP nu) att de skulle ha en avgift som sjunker efter hur mycket man handlar för. COOP Luleå säger att 149:- redan är en förlustaffär men de tycker de skall ha denna tjänst i alla fall. 

Företag får betala 189:- plus moms och just nu kan man bara betala med kreditkort, inte faktura. 

Just nu kör COOP det som ett prov och de skall öppna för allmänheten 1:e oktober. 

Får ta och storhandla online vid tillfälle och prova, för man kan ju knappast beställa bara 2 paket mjölk och få det hemkört :) 

Vi kanske skulle prova deras tjänst till vårt kök på jobbet till vårt kök här? 

Är ni nyfikna så kan ni läsa mer här och där kan du också ta en titt in butiken. 

0 TrackBacks

Listed below are links to blogs that reference this entry: Mat på nätet i Luleå.

TrackBack URL for this entry: http://www.parnes.com/mt4/mt-tb.cgi/624

2 Comments

Tja, det kostar väl så mycket att ha en person som plockar ihop varorna. Man måste ju (som du påpekar) handla mycket för att det ska vara värt det. Att handla julmat kan jag tänka mig skulle vara värt att slippa. Då har jag ont om tid och ska handla mycket. Dessutom brukar det vara trångt i butiken.

Men, vad finns det för incitament för butiken? Borde det inte vara billigare för dem att låta kunderna handla maten själva? Alla andra branscher (flygbranschen är ett paradexempel) lägger ju över så mycket som möjligt på kunderna.

intressant! har i USA erbjuder manga matbutiker som t.ex. Safeway hemkorning, deras lagsta frakt ar $6.95 och gratis frakt om man handlar over en viss summa. att handla mat pa natet ar superpopulart bland annat hos studenter som inte har nagon bil. vet dock inte om det skulle funka i sverige, tror inte manga skulle handla ifall det inte blir billigare med hemkorning. sverige har alldeles for hoga, dyra loner och dyra bensinpriser jamfort med t.ex. usa dar det ar precis tvartom! har packar olagliga mexikanare upp all mat i hyllorna och de ar glada for $8/h under bordet. tycker dock sjalvklart sverige som inte kommit sa langt med sin nathandla borde prova pa!

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on september 15, 2008 9:14 FM.

iPhone 2.1 was the previous entry in this blog.

Nyheter i iPhone 2.1 is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.