Kamin, Golv, Bygg med mera

| | Comments (0)

Idag blev det en ny leksak, en kamin, en Contura 560T.


200808162200.jpg

På måndag måste vi hitta någon som kan installera den åt oss men vi har fått ett tips från Beijer Bygg där vi beställde den. Priset blev 19300 med en grå plåt under som skydd. Vi ville inte ha glas eftersom det är så lätt att man får skräp under glaset är det är i princip omöjligt att få bort det. Räkna ut hur vi vill ha skorstenen måste vi göra också. 4-5 veckors leveranstid.

Kristoffer på Beijer Bygg gjorde ett mycket bra intryck == en bra säljare i min bok. Var också in till Järnia och där fick jag kaminen för 100:- mindre men säljaren var såååå "slickad" så jag fick avsmak för affären och gick därifrån. Plus att jag ju får 3% bonus via Blå Tummen klubben hos Beijer.

I övrigt så går byggandet framåt. Den gamla tapeten är riven till 70% i vårt nya stora vardagsrum och efter vi fått ner de sista 30% så skall vi börja slipa, spackla och tapetsera. Skall kanske få upp en skiva under trappen också. Den kom inte upp tidigare för vi hade tänkt oss infällda spottar men så här i efterhand så kom vi fram till att det kändes så 80-tal så vi skippar det. Vi tänkte göra det till en liten läshörna under trappen med en fåtölj och en liten lampa.

Golv till köket har vi bestämt idag också. Pergo Skiffer blev det.

200808162212.jpg


200808162213.jpg
Såhär kan golvet se ut i drift (köksön var vidrig dock).

På måndag är semestern slut och jag kan inte säga att jag längtar tillbaka. Det är mycket mer tillfredsställande att få bygga och renovera än att sitta på häcken framför en dator hela dagen. När jag tänker tillbaka på det mest givande jag gjort de senaste åren så är det uterummet vi byggde. Långt mer tillfredsställande att bygga företag och mjukvaror.

Hittade just Pergo Skiffer online för 285:-/kvm med fri frakt. Beijer skulle ha ca 360:- (skall kolla till veckan för att vara säker). Coop skall sälja dem också och jag får åka dit och kolla.

Till vardagsrummet funderade vi ett tag på bambugolv men lutar nu mot ett ekgolv, antagligen från Kährs.


Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on augusti 16, 2008 11:31 EM.

Peter on iPhone: Simsala bim, bort tapet was the previous entry in this blog.

Mör is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.