Tidig morgon

| | Comments (1)

Vaknade vid 5 idag och låg och drog mig till 630. Suck, varför skall jag inte kunna somna om. Inget speciellt som oroar utan kan bara inte somna om.

Gick upp och läste ut mycket bra bok istället, nämligen "Wild Fire" (Nelson DeMille). Det är senaste boken i en serie så skall man läsa den så skall man nog börja med den första. Alla Nelson DeMilles rekommenderas varmt dock. Just denna handlar om "Wild Fire" planen i USA som säger att om USA blir anfallet med kärnvapen så kommer automatiskt 150 ställen i Islamitiska länder att "nukas" automatiskt. Tanken är att dessa länder känner till planen och därför skall se till att det inte blir någon kärnvapenterrorism. Vilket det ju faktiskt konstigt nog inte har varit. Ingen framgångsrik i alla fall som vi känner till (vi == allmänheten).

Klockan 8 drog jag upp Tovah för imorgon börjar skolan och då är det uppgång 645 och då duger det inte att ha sovit till 9 eller senare dagen innan. Frun kom upp vid 1045 idag :)

Bea skriver om headhunting på sin blogg och jag blir lite avundsjuk. Visserligen var det inte så länge sedan någon försökte rekrytera mig men det vore ändå skoj om det hände oftare. Någon headhunter har dock aldrig ringt mig så där. Jag har faktiskt bytt jobb väldigt sällan i mitt vuxna liv. De jobb jag haft är:

  1. Högskolans informationsprojekt. Skapade et eget jobb tillsammans med Göran Öberg eftersom vi inte gillade vad som erbjöds i Luleå då. 7 mån. Det var på biblioteket på LTU. 1994.
  2. Centrum för Distansöverbryggande Teknik, CDT. Var en av de första anställda och fick jobbet efter jag hade frågat Dick Schefström om det fanns något jobb på CDT (innan det var operativt). LTU. 1995.
  3. Doktorand. CDT/LTU 1995-1996.
  4. Rekryterad till USA till mcast Inc. Bolaget gick dock i putten ganska snart och även om det fanns jobb alternativ där så valde jag att resa hem till Sverige igen. 1996.
  5. Doktorand igen. LTU 1996-1999.
  6. Marratech. Skapade bolaget Marratech där jag har jobbat i lite olika roller men alla kan nog summeras under Chief Scientist. 1998-nu.
  7. Universitetslektor LTU. 1999-nu.

Alla jobb i Luleå så jag har inte rört mig så mycket. Om det inte vore för Marratech så hade jag ganska säkert lämnat Luleå efter jag fick min doktor.

Men springer iväg, nu skall jag fika lite, gå på en promenad i det vackra vädret och sedan är det sushitime! Det är ju söndag :)

1 Comments

Jo det var kul att bli uppringd så där. Nu har jag blivit kallad på intervju dessutom :-)

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on januari 7, 2007 12:24 EM.

Marocko was the previous entry in this blog.

The Venice Project Invitations is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.