Malmö

| | Comments (0)

Idag var jag och Tovah i Malmö och träffade farfar. Vi spenderade 4 timmar på Malmö Hus och tekniska museet och det var full fart hela tiden. Tovah har detaljstuderat så där 400 pilspetsar av flinta från olika epoker. Pust! Det var en mycket trevlig dag dock men vi var helt slut när vi kom hem.

Vi fick erfara hur bra sjukvårdsadministrationen funkade också. Igår på sjukhuset fick vi reda på att barnen hade fått recept som skulle hämtas ut vilket vi försökte göra idag. Tovah penicilin var inget problem (farfar hämtade det) men för Oliver visade det sig att det inte fanns något recept. Vi ringde till sjukhuset och de låg efter med inskrivningen av journalerna så de kunde inte kola förrän efter 13 och sedan krävdes att läkaren skulle godkänna överföringen till apoteket. Suck tyckte Johanna och gick till vårdcentralen i Tyringe men nej där kunde de inte hjälpa till eftersom han redan hade träffat en läkare på akuten dagen innan och det enda de kunde göra vara att boka en tid till läkarbesök imorgon (torsdag). Detta var på en helt tom vårdcentral där det inte verkade hända något alls. Mer telefoni och samtal med jourläkare etc etc och 17.20 fanns det faktiskt ett recept enligt meddelande. jag och Tovah var då i Hässleholm och vi hade en paus på 20 minuter till bussen skulle gå. Iväg till apoteketet men fanns det något recept? Nej..... de ringer och 17.35 får jag besked att det skall nu vara överfört (sjukhuset hade fått annat att göra) men det kunde ta några minuter. Johanna får nu stressa till apoteket i Tyringe medan jag och T tar bussen. När J kommer till vårdcentralen så finns inget recept utan de får ringa till sjukhuset igen och få det överfört manuellt. Såååå med några minuter till stängning fick han till slut sin slemlösande medicin. Ahhhhh smidigt eller hur?

Jobbet anföll mig idag och på eftermiddagen och jag fick en del på att tänka på igen. Inget nytt utan bara att det kom upp till ytan. Hmmm.... jobbigt med saker man inte riktigt kan skriva om och då inte kan skriva av sig om heller....

Det var i alla fall mycket trevligt och träffa Martin igår. Hans mamma tyckte att jag var han storebror och jag har aldrig reflekterat över det tidigare och det ligger väl något i det påståendet! Vi har vuxit upp tillsammans och har haft mycket hyss för oss (som jag antar att brödar skall ha!!). Så här i efterhand tycker jag det är lite trist att jag inte lyckats hålla kontakten över åren och jag skall försöka skärpa mig i framtiden. Får väl helt enkelt ringa och snacka lite då och då. Martin är VD för Massive AB, ett spelbolag som han själv grundat och idag har vuxit till sig ganska rejält! De köptes upp av Vivendi för ett par år sedan och producerar idag bland annat storproduktionen World in Conflict som skall komma ut nästa år.

Bea tyckte vi skulle åka till Dominikanska och vi var ju faktiskt påväg dit för några år sedan men kom aldrig iväg. Kanske skulle försöka nästa år igen ? Eller så blir det Fuerteventura som vanligt. Det var mycket trevligt där tyckte jag. Maldiverna och kryssning står också på önskelistan men det kommer senare i livet (antagligen utan barn). Sedan vill Tovah till Disneyworld. Jag har sagt att vi åker dit när hon passerar 122 cm och det är bara 2 cm kvar (== nu med vanliga skor på sig). Varför 122? Det är en magisk gräns för restriktioner till attraktioner (48 inch).

Det är alltid trevlig att skriva av sig i bloggen när man har myror i huvudet!

Glad påsk på er!

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on december 27, 2006 9:49 EM.

Annandan was the previous entry in this blog.

Hem is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.