Flyga???

| | Comments (0)

Hej allesammans,

Nu skall jag spy galla över SAS regler ett tag. Detta är bara gnäll men tyck lite synd om i alla fall och skrik på SAS.

Jag har idag en resa ToR Luleå - Hamburg på tisdag och åter på fredag. Biljetten är en riktigt "billig" (4900:-) i ekonomiklass. Jag ville nu komma ner till Stockholm på måndag och tänkte att jag får ju inte boka om, vilket jag kan leva med (och SAS bekräftade att jag inte fick eftersom det inte fanns några lika billiga biljetter kvar).

OK. Istället ville jag nu skippa första delen Luleå-Stockholm och bara flyga Stockholm-Hamburg. Vad säger SAS? NEJ, då försvinner även Stockholm-Hamburg. SUCK säger man då. Ok, jag accepterar det (efter 10 minuter i telefon med SAS).

Nu vill istället skippa båda hoppen (alltså hela Luleå-Hamburg) och bara utnyttja min returresa (Hamburg-Luleå). Vad säger SAS? "Nja, det finns en liten chans att du inte får behålla din plats eftersom du inte flugit ned. Ville du vara säker på att få behålla den skulle du ha bokat två enkelbiljetter istället för en ToR istället."

Jag accepterar att det finns en risk att jag inte kommer hem på fredag (det kan jag väl leva med). Vilka alternativ lämnar detta mig med?
1) Flyga ner till Stockholm på måndag och sedan tillbaka tillbaka till Luleå tisdag morgon och sedan ner på tisdag em till Stockholm igen. Dvs ny ToR Luleå-Stockholm.
2) Flyga ner på måndag och sedan vidare till Hamburg på tisdag. Dvs ny biljett LLA-STO och ny biljett STO-Hamburg. Detta blir faktiskt billigare än att köpa en Flex biljett från början i vilket fall som helst.
3) Flyga ner på måndag och be någon annan flyga ner Luleå-Stockholm i mitt namn.

Ja, vad skall man säga?

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on oktober 14, 2006 1:02 EM.

Hmmm was the previous entry in this blog.

AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.