Hemma igen

| | Comments (0)

Dagens innehåll:

  1. Inledning
  2. Cykling
  3. Oliver kryper
  4. Jobb
  5. Mindstorms
  6. Malin

Vi kom hem igår kväll och det har hänt så mycket så jag vet inte vart jag skall börja skriva idag.

Cykling är väl en bra början :) Fick mina nya skor igår, Shimano FN50 så de provade jag idag med positivt resultat. Känns skönt att sitta fast och inte behöva oroa sig för att tappa fotfästet bryta fötterna under cykeln. Skorna kändes helt rätt och är mycket sköna. Lite ovant att sitta fast muskelmässigt (man får inte lika stor variation eftersom man inte kan röra fötterna) men det är väl en vanesak. Får också skjustera klotsarna en del.

Skulle hämta mina Scorchersdäck igår på Slemmis men ack nej. Det fick jag inte eftersom de inte kunde hitta paketet. Idag em kom jag tillbaka och de letade i 10 minuter innan de hittade det. De hade missat att ankomstregistrera paketet. OCH jag åkte på tull på däcken, 291:- Blä. Men med tanke på hur mycket vi beställer från USA så är det otroligt att detta bara är andra gången det händer. Har inte satt på dem ännu eftersom jag jobbat mest hela dagen. Så här i efterhand så kanske det var dumt at beställa dem.

Igår cyklade jag ca 2.9Km med cykelkärra (till Slemmis, skolan och tillbaka) men glömde sätta på cykeldatorn. Måste säga att jag kände mig lite seg efter en hel dags resande.

Idag cyklade jag två vändor, 2.9Km till Slemmis och sedan 12Km nöjesyckling runt Sinksundet och Björksgatan. Mycket skoj. Dagens siffror:

Distans: 14,81 km
Aktiv tid: 42:36
Medelhastighet: 20.87 km/h
Maxhastighet: 43.58 km/h
Medelkadens: 77 rpm (exakt samma som igår)
Cykelkärra: ja och nej
Passerats av idag/totalt: 0/5
Provat min cykel idag/totalt: 0/10
Siffrorna blir lite fel eftersom det är två turer blandade och jag borde ha högre medelhastighet på på den längre biten men det spelar ju ingen roll.

Medan jag var borta beställde jag en GPS också, en Garmin Edge 305. Jag beställde den från Misco.se som hade ett mycket bra pris men när jag välk fick den så visade det sig att det var en Edge 205. De skyllde på leverantörens ordersystem som gett dem fel artikelnummer. Suck. Får skicka tillbaka den (de sickar adresslapp såklart) och jag beställde från Dustin istället.

Hmm, det var allt om cykling för idag och nu kan vi gå över till andra lokala nyheter.

Igår började Oliven officiellt att krypa. Han är lurig dock, för han kryper bara när an inte tittar på. Man lägger honom på ett ställe och sedan plötsigt så befinner han sig på ett annat ställe. Hmm, teleporter kanske.... Grattis till Oliven!

Idag var första dagen jag jobbade (i Luleå) efter sommaren. Man blir trött av att arbeta och jag har haft en loj attityd. Varför stressa om man kan slippa.... skall försöka hålla det i framtiden också men jag lär väl inte lyckas. Har redan avstyrt flera möten och försökte sikta på kreativ produktivitet istället för att "bara jobba".

Lego Minstorms NXT kom idag och jag har byggt en första liten robot. Känns bra och gediget och känns mer proffsigt än gamla Mindstorms. Har inte testat blåtand ännu (det är ju sommar). Motororna är väldigt stora och alla sensorer är mycket större än de gamla. Fler rapporter kommer när jag byggt mer men det lär nog först bli när hösten kommit.

Malin Schedin, Johanna's kusins äldsta barn har kommit in i Luleå och hon kom hit igår. Skoj att man är så gammal så att nästa generation kan börja här ;) Välkommen och lycka till Malin.

Det var nog allt för dagens utgåva av tråkposten! Nu skall jag byta lite däck....

Leave a comment

Monthly Archives

Pages

Powered by Movable Type 4.34-en

About this Entry

This page contains a single entry by Peter Parnes published on augusti 16, 2006 9:25 EM.

Oslo was the previous entry in this blog.

Däck is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.