augusti 20, 2006

LCT 06 rapport

Drift.jpg
Dmitriy Bokarew, foto Martin Anderseck

LCT 06 har just avverkats och Torleif rapporterar i text här under.
NI som har tagit bilder filmer etc skicka genast hit dem så vi har något att titta på också. NU är bilderna på¨gång 20.10 21 augusti... Klart 20.40!

Nu ses vi i Stockholm 1:a oktober...

Liggcykelträffen började med lite försening runt kl.10.00 på förmiddagen med 200m med flygande start. Regnet stod som spön i backen, men emellanåt så höll det upp lite så vi kunde köra. Vi ca 20 personer som hade anlänt inräknat någon "hang around" och någon" wanna be". Jonas med kompis dök upp utan cykel så där mötte vi inget motstånd i racen. Thomas Andersson dök upp med sin egenbyggda Aluminium stå upp cykel med riktigt fräck boxram. Henry Riedel dök upp med sin fina gula velomobil och lyckades tyvärr göra lite repor på ena sidan på den och på sig själv då det var halt i en nerförsbacke på väg till tävlingen. Martin Anderseck från Tyskland dök upp med en hembyggd Flevobike och hade cyklat den längsta sträckan till tävlingen. Peter Markusson tog med Teros tidtagarutrustning och ett fällbart partytält som vi var mkt glada för under dagen. Regnet fortsatte i stort sett hela dagen fram till eftermiddagen då vi körde hem till Torleif för att lämpa av packning och göra oss redo för en liten tur på 2.2 mil. En del valde att stanna kvar i lokalen som vi hyrt för att äta, medan vi som fortfarande hade lite ork kvar efter att ha inhandlat lite choklad i tobaksaffären bredvid drog iväg. Snittfarten bestämdes till ca 25 km/h, men det glömdes fort bort när en tjej på en hederlig gammal cykel körde förbi i 26 km/h. Helt plötsligt så gick det upp till 40 km/h istället och vi flög förbi henne. Längre fram fick vi vänta in de som kommit efter och då knatade tjejen förbi igen, så det blev till att köra om igen en andra gång. Väl framme i krysset till Jonsered så hade vi olika vägar och vi slapp att skämmas mera. Ca 5 km från mål så small mitt bakhjul. Stelviodäck tillsammans med blöt vägbana och vassa stenar är inget bra alternativ. De som var lite trötta efter en rask spurt på upp till 56-58 km/h fick chans att vila medan jag lagade punkteringen. Efter att ha kommit igång igen hann vi inte mer en 200 m förrän det sa pang i Jan Ingemarsson framdäck Denna gången var det en glasbit som skurit hål på hans däck. Fram med en ny slang och så bar det iväg hemåt. Sista spurten blev i en bra uppförsbacke upp till Strömmensberg och där klämdes de sista krafterna ur kroppen innan vi kunde fylla upp med lite Thai-mat eller Pizza. Under maten avhandlades flera viktiga frågor angående liggcyklar och vad som är bättre och sämre vilket alltid kommer upp på sådana här träffar. Kvällen avrundades med att konstatera att Per-Eric Rosén från Uppsala hade kammat hem 1:a platsen i samtliga 3 grenar under dagen, 200m m. fl. start, 0-200m samt 0-50m på sin hembyggda lowracer. Mkt starkt jobbat. Det betyder ju att homemade is best, eller vad gör man inte för att en gäst så långt bortifrån skall känna sig välkommen? Nää, skämt åtsido, det är bara att träna lite mera till nästa år :)
Allt som allt så var det en riktigt rolig dag trots regnet och allesammans som var med, ni skall ha ett stort tack för att ni gjorde träffen så rolig.

Här är resultaten i bifogad excelfil (men J-I gjorde om dem till bilder här nedanför!)

/ HPG Torleif

Bilderna efter resultatlistorna här nedanför. Fortsätt scrolla!

flygande.jpg

standing.jpg

fifty.jpg

P8180342.jpg
Haralds Kettwiesel. Bild: Martin Anderseck

P8190343.jpg
I fiket vid Klädkällaren. Från vänster: Martin Norbäck, Per Eric Rosén. Bild: Martin Anderseck

P8190346.jpg
Gula Faran, framför husse Thomas Anderssons ben. Bild: Martin Anderseck

P8190347.jpg
Vid starten 200 m Sprint, stående start. Skall tidtagningen fungera nu då? Från vänster: Jan Ingmarsson, Thomas Andersson (skägg), Dmitriy Bokarew (stående), Harald Zahl (på Kettwiesel), Peter Markusson och Klas Einald. Bild: Martin Anderseck

P8190348.jpg
Starten går på 200 m Sprint, stående start. Harald Zahl laddar på i dubbel bemärkelse. Från vänster: Klas Einald, Harald Zahl (på Kettwiesel), Dmitriy Bokarew, Jan Ingmarsson, Henry Riedel, (diverse skymda personer: Per Eric Rosén, Torleif Jonsson, Mats Nilsson, Peter Markusson, Thomas Andersson), Martin Norbäck (med Nishiki), Jonas (den andre). Bild: Martin Anderseck

P8190349.jpg
Dmitriy Bokarew korsar 200-meterslinjen. 200 m Sprint, stående start. Bild: Martin Anderseck

P8190350.jpg
Jan Ingmarsson korsar 200-meterslinjen. 200 m Sprint, stående start. Till höger Jonas Westerdahl, funktionär. Bild: Martin Anderseck

P8190351.jpg
Samling för hemfärd utanför middagslokalen i Kransen. Cyklar från vänster: Peter Markussons Jonsson Zoxy II (liggande), Dmitriy Bokarews blå-vita bygge, Per Eric Roséns gröna lågräser, Klas Einalds Rainbow Lyra, Bernts Hase Pino, Henry Riedels velomobil, Martin Andersecks Flevoklon (med Bob-trailer). Bild: Martin Anderseck.

P8190352.jpg
Bernt Carlbergs Hase Pino med BionX el-drift. Bild: Martin Anderseck.

P8190357.jpg
På hemväg. Från vänster: Per Eric Rosén, Harald Zahl, Peter Markusson, Klas Einald. Bild: Martin Anderseck.

P8190358.jpg
Snart hemma hos Peter. Från vänster: Harald Zahl, Per Eric Rosén. Bild: Martin Anderseck.

P8190360.jpg
Vid Pannhuset, Röda Sten. Till och med knarkbilarna har regnat bort. Strax hemma hos Peter. Närmast kameran: Martin Andersecks Flevo- inspirerade bygge med Bob-trailer. Bortanför: Per Eric Roséns egenbyggda lågräser. Bild: Martin Anderseck.

IMG_1443.jpg
Sista natten hos Peter. Per Eric och Martin jämför kameror. Bild: Harald Zahl.

IMG_1447.jpg
Återhämtning med te, godis och Porter på natten hemma hos Peter. Från vänster: Martin Anderseck, Peter Markusson och Per Eric Rosén. Bild: Harald Zahl.

Postat av Jan-Inge datum augusti 20, 2006 06:03 EM
Kommentarer

Hallå,

Jag tycker att vi skall separatredovisa två klasser:
- Assisterad HPV
Vinnare: Harald Zahl
- Helkåpad HPV
Vinnare: Henry Riedel

(:-{)

Tyvärr deltog inga kvinnor, ungdomar eller barn. Marianne i Mölndal var bortrest, och Kajsa hade varit på musikläger hela veckan innan och var förkyld och trött. Tack, alla som kom och alla som arbetade!

Mvh,
Peter

P.S. 'HPG'!? 'Human Powered Greetings'? D.s.

Postat av: Peter Markusson datum augusti 20, 2006 08:48 EM

tekninskt sett är min cykel fortfarande en SWB med något okompakt hjulbas

Grattis Per-Eric, trevligt att se att matriel faktiskt kommer i andra hand vid tävling på denna nivå (kommer inte hindra mig från att matrialtrimma till nästa omgång)

Postat av: Dmitriy Bokarew datum augusti 20, 2006 09:07 EM

Finns fler bilder på Thomas Anderssons cykel? Det skulle vara kul att veta lite mer om den.

Postat av: olaf datum augusti 21, 2006 10:58 EM

Cykeln är gjord i 1 mm aluminiumplåt. Syftet med konstruktionen var att göra en så vridstyv cykel som var praktiskt möjligt. Detta för att förbättra effektiviteten vid framför allt höga belastningar. Alla som har cyklat på Itera (plastcykeln) vet vad det innebär att ha en cykel med dålig vridstyvhet. Denna cykel representerar motsatsen.

Postat av: Thomas Andersson datum augusti 22, 2006 08:10 EM

Hej Thomas, skulle man kunna gå ner till 0,5 mm om man satte ventil på ramen och utsatte konstruktionen för ett (högt) inre tryck?

Vad väger cykeln?

Postat av: olaf datum augusti 23, 2006 12:10 EM

Det var en lyckad träff och att jag vann min egen klass passade min koncurrensinstinkt väl. Tack till alla och specielt Peter för att ni tog så väl hand om mig.

Postat av: Harald datum augusti 23, 2006 01:55 EM

Hej! Finns fler bilder, se http://rosnix.net/~per/album/2006/08/LCT06/ ...

Och tack. Jovisst - material är viktigt, men på de distanser vi körde betyder nog aero och att ha en hållbar / vridstyv cykel mer. QR Tourin, min semi-lågräser är löjligt överbyggd i ramtjocklek (47*1.4mm) eftersom det var de material jag hade för tillfället. På plan mark gör det dock inte så mycket, och ett kilo extra på långfärd är förvisso ett kilo extra, men bland tjugo andra med packning.

Just för mig (som kör mest pendling och långfärd) har målet "snabb cykel" också inneburit att den inte ska kräva alltför mycket (framför allt oplanerat) underhåll - en punka riskerar sänka medelhastigheten rejält, och göra en försenad till jobb eller möten.

Hoppas vi ses snart igen på någon HPVS-träff!

Postat av: Per Eric datum augusti 23, 2006 03:06 EM

Hej Olaf, cykeln är dimensionerad för styvhet i första hand och inte styrka. Genom att minska tjockleken kommer också styvheten att minska.

Om man ändå går ner i plåttjocklek så kommer man att få problem med buckling som man i och för sig skulle kunna komma tillrätta med genom att förse plåten med rillor eller dylikt. Dessutom kommer man att få problem med utmattning av materialet.

Trycksättning av ramen skulle antagligen deformera den till formen av en badboll eller något liknande. Även om man skulle kunna säkerställa formen så kan jag inte se att det finns någon fördel med trycksättning.

Cykeln väger ungefär 11 kg.

Postat av: Thomas Andersson datum augusti 23, 2006 07:21 EM

Ok Thomas, mitt förslag var kanske på gränsen till vad fysiken medger. Då har jag bara en fråga kvar: Hur avgörande har du funnit vridstyvheten vara? De flesta moderna hojar med diamantram är ju långt ifrån Itera och gamla damcyklar. Märker du någon skillnad mot exempelvis din Moulton?

Postat av: olaf datum augusti 23, 2006 09:33 EM

Om jag jämför sluthastighet efter 50 m stående start så är bästa resultat med Moulton 36 km/t och med min gula 39 km/t (mina egna mätningar). Ett annat test man kan göra är att mäta maxhastigheten i en riktigt brant uppförsbacke. Då blev resultatet 22 km/t för Moulton respektive 28 km/t för min gula.

En del av skillnaden kan hänföras till den minskade deformationen av ramen (energiupptagning). En annan del kan hänföras till den förbättrade koordination och känsla som den ökade styvheten innebär.

Postat av: Thomas Andersson datum augusti 24, 2006 03:36 FM

Hej,

was nice to be at the LCT, I really enjoyed it! Thanks to the organizers and the participants (and especially to Peter for the accomodation) who made it a highlight of my trip through Sweden.

Greetings and maybe see you somewhere, sometimes, somehow... :-)
Martin

Postat av: Martin Anderseck datum augusti 30, 2006 07:33 EM

Hey. Hola ;) Yesterday I was browsing and came here, still wanna come back ;) Would like to chat ;). Help me! Looking for sites on: Meat dish. I found only this - american dish. Dish, the preparation rather takes on international e! Quarters, press level cools that your chilies will never watch! With love :-), Della from Germany.

Postat av: Della datum februari 19, 2010 11:48 FM
Posta en kommentar

Kom ihåg personlig info?