augusti 21, 2006

Anmäl er nu till träffen/utställningen på TMS senast 28 augusti

Nu behöver vi veta vem som kan ställa ut sin cykel söndagen den 1:a oktober på Tekniska Museet Stockholm. Berätta helst innan den 28:a augusti (nästa vecka) om ni säkert, troligtvis eller kanske kan komma. Ta med så många cyklar som möjligt och har ni flera "intressanta" cyklar men inget sätt att få dem dit, ta kontakt vi kanske fixar det ändå.

!!! UPDATE: Själva utställningen med öppna dörrar sker mellan kl.11:00 och 18:00, så man hinner gott komma och åka på samma dag !!!

Anmäla får man göra på denna tillfälliga adressen: rixie78-tms@yahoo.com
OBS!: skicka gärna med en stor bild på cyklarna som ska vara med

Under läs mer finns mer information…

/Frederik

Så kunde man läsa den 30:de juni:

Söndagen den 1:a oktober har Tekniska Museet en temadag som har "speciella cyklar" som huvudtema, och vi som HPVS får som huvudattraktion ställa ut våra cyklar i en hel dag! Detta kan alltså bli HPVS största PR kupp i världens historia (ahum)!

Eftersom det handlar endast om en enda dag kan vi se detta som en träff där alla är välkomna. Alla (inkl. cykelhandlare) som har en eller flera speciella cyklar och som kan komma den dagen, läs vidare!

Alla som har en speciell cykel och som kan komma den dagen är välkommen att höra av sig snarast till mig. Jag behöver veta hur många cyklar som kommer, vi måste organisera detta så bra som möjligt. Har du en fin bild på din cykel kan du bifoga den. Även cykelhandlare är välkomna, bara deras cyklar är ovanliga.

Nu är det vår chans att visa cykelns mångfald och styrka inför allmänheten med stöd i ryggen. Tekniska Museet kommer att marknadsföra dagen till allmänheten, vi kan förstås hjälpa lite till också. Söndagen blir det stora evenemanget, men vi kan även träffas dagen innan också då vi redan då får tillgång till det rätt stora utställningsutrymmet vi får i Tekniska Museet. Men det går lika bra att anlända dagen själv, bara det är en bra bit innan kl. 1100 när dörrarna öppnas.

Som tema hade jag tänkt att kort redovisa cykelns historia i ett bredare perspektiv, allt eftersom en förening av historiska cyklar kommer att vara med också. Då kan vi redovisa hur det kommer sig att vår breda syn på cykeln inte finns i samhället, och att detta inte beror på tekniska brister. På samma gång förklara vi vad som är så roligt med cykling med större mångfald i tekniken. Detta tema kan finnas med i form av uppställningen av cyklarna (gammal till ung), en förklarande tidsskala med några nyckelfakta och i vår kommunikation. Vi får tillgång till fina verktyg:
- Vi får möjligheten att spela upp bildspel och video med stora projektorer på två stora väggar. Jag kan ta hand om bildspelet (skicka in intressanta bilder inkl. lite bildtext), om någon annan kan sammanställa en kortfilm (5min) med intressanta HPV klipp (historia, Battle Mountain, vardag etc)?
- Om vädret är bra finns också en innegård där vi kan erbjuda provturer.
- Om vi kan sammanställa en lite flyer/broschyr som vi kan dela ut på dagen kommer Tekniska Museet att trycka dem åt oss.

Låt oss ta tillvara på denna enastående chans. Kontakta mig om du kan vara med och hjälpa till.

/Frederik (dagens samordnare)

Postat av Frederik datum augusti 21, 2006 06:34 EM
Kommentarer

För klarhetens skull. Det handlar om en utställning bara på själva dagen, ni behöver alltså alldrig lämna er käraste pryl och/eller det går bra med ankomst och avgång på samma dag!!

Postat av: Frederik datum augusti 24, 2006 03:14 EM

Utmärkt initiativ! Ju oftare liggcyklar är on stage med sina ägare, desto bättre. Vid den aktuella tidpunkten rullar jag dock från Bordeaux till Nice på min M5 Shock Proof. Tyvärr, men inte hundraprocentigt tyvärr, därför att jag kanske kan få en och annan fransman (ännu hellre fransyska) att börja fundera över fördelarna med horisontalläge.
Mvh
Krister

Postat av: Krister Spolander datum augusti 27, 2006 07:58 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?