augusti 08, 2006

Eco-trip 2006 i Finland

Årets ECO-trip i Finland hände i Jyväskylä i ett fantastiskt väder och ett inte like fantastiskt tärreng, det var ganska kurvigt, men allt i allt hadde vi jättekul som ni säger på svenska!
Russian trike.jpg
En rysk trike med driv på alla hjulen - en slags trikejeep

Årets Eco-trip i Finland blev cycklad i trakterna rundt Jyväskylä som ligger mitt i Finland med ett kurvigt landskap. Vi var ungefär 30 stycken liggcycklister som syklade tilsammans ca. 200 km. över 3 dagar. Första dan kom vi lite försenad igång men fann den lokala puben och blev där en god stund. Dagen äfter cyclade vi til
Fredagen cycklade vi 80 km och ställde oss up på två platser i Jyväskylä för att driva lite pr för HPV-Finland. Många frågade och även televisionens lokalnyheter filmade oss den dagen. Två tidningar intervjuade oss också om vad detta egentligen var för något. Lördagen blev aningen längre vad cycklande gällde och totalt cycklade jag denna dagen 90 km. var på batterierna var jamnt slut. Arja som har ett eget organisatoriskt gen var bekymrad för mig på slutet, men jag fick förklara att cyckeln också har Schlumpff's mountain-drive för dom tilfällen där batterierna tackar för sig i förtid. Jag tror det hjälpte. Denna dagen besökte vi flygvapenets museum i Tikakoski (tror jag) och jag fick ett kanonbilde där i från.
Nästa år har Eco-trippen i Finland 10-års jubileum och det tror jag blir något extra så sätt av tid redan nu i början av augusti nästa år händer det. HPV Finland har egna hemsidor och där finns också info om Eco-trippen varje år.
Ingen svenska deltog detta år och ni är saknade så väl mött nästa är ni som kan! Finnerna fick klara sig med 5 ryssar, 1 nordman och 3 holländare den här gången, men det gick alldeles förträffligt!

Här är några bilder:
Racing.jpg
Här svinger man med kroppstyngden

IMG_2188 Medium Web view.jpg
En närbild

IMG_2190 Medium Web view.jpg
Ok, första kvällen hann vi inte längre än till lokala puben, men där va det gott öl så då så...

IMG_2195 Medium Web view.jpg
Äfter puben diskuterade vi rundt elden

Ecotrip jyvaskyla.jpg
Från pr-jippot i Jyväskylä - mycket lyckat sådant också!

IMG_2233 Medium Web view.jpg
Dessa indianer hjälpte oss ordentlig med att dra publik

IMG_2259 Medium Web view.jpg
Inget att säga på ambitionerna... från flygvapenets museum utanför Jyväskylä. Den lilla gula "miniviggen" har en toppfart på 80 km/t.

IMG_2255 Medium Web view.jpg
Vi hadde en servicebil som också fick ta hand om matleveranserna lördagen. Det fungerade bra. Medan vi hadde omvisning rusade bilen iväg och hämtade varm mat som vi sedan åt i mängder i solskenet i museets utomhuskafeteria. Sedan köpte alla kaffe i kafeterian och alla var glada.

IMG_2291 Medium Web view.jpg
Undrar om det blev något överskott?

IMG_2290 Medium Web view.jpg
Alla fann et sätt att roa sig på!

Eco-trip departure.jpg
Kartorna studeras före avresan

Mattilan leirinkeskus Medium Web view.jpg
Det packas

Adjos finland.jpg
Adjö Finland, så här såg det ut där vi bodde!

HZ

Postat av hazahl datum augusti 8, 2006 08:58 EM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?