juni 23, 2010

Färsk rapport om europeiska cykelorganisationer

Spolle.jpg

Cykelorganisationerna utomlands har under årens lopp gjort imponerande insatser för att öka cyklingen, utvecklat en professionell kompetens, etablerat ett mångsidigt samarbete med myndigheterna, och, framför allt varit mycket kreativa när det gäller att finansiera verksamheten. Det beskrivs i den här rapporten om Storbritannien, Danmark, Nederländerna, Tyskland och Norge. Rapporten har finansierats av Trafikverket för att ta fram bra exempel att inspirera de svenska organisationerna och myndigheterna.

Krister Spolander

RAPPORTEN!

Posted by Jan-Inge at 09:21 FM | Comments (0)

december 21, 2009

Nummer 2 av på1hjul

cover.jpg

Vår käre medlem Olaf har kommit ut med ett nytt nummer av den otroligt fina tidskriften På1Hjul. Här en del av innehållet...

Pilgrimsresa på ett hjul.
Om att cykla enhjuling med växel.
Wraparound, flips och andra flatlandtrick.
Funderingar kring balans.
138 mil på sju dagar (jo, med enhjuling).
Ryttare tränar gärna på ett hjul.
Hur man bygger sin egen trialbana,

Allt detta och mer därtill finns i decembernumret av på1hjul. Läs på webben eller ladda hem som pdf-fil:

http://pa1hjul.se/

Posted by Jan-Inge at 12:04 EM | Comments (0)

maj 29, 2009

Cykelguiden vill ta tåget nu

Bo Dellensten skriver om cyklar ur alla aspekter på sin webbplats Cykelguiden.nu. Som medlem i HPVS gillar han förstås också liggcyklar och skriver ofta positivt om dem. Nu vill han att vi läser hans artikel om cyklar på tåg i Sverige. Ett sorgligt misskött kapitel i svensk järnvägshistoria tycker jag när man motarbetas så när man vill ha med sig sin kära cykel på tåget.

I den senaste infrastrukturpropositionen konstateras att möjligheterna att ta med cykel på tåg i Sverige är begränsade och att de bör förbättras.
På den punkten kan dock inte regeringen hoppas på SJ:s medverkan. SJ motsätter sig att ta med cyklar på tåg trots att exempelvis de regionala tågen, de så kallade dubbeldäckarna, är utformade för att medge cykel på tåg.

Läs varför Jan Kyrk, chef SJ Regionaltrafik, inte vill ha cykel på tåg (klicka på länken nedan).

http://www.cykelguiden.nu/kronikordetaljer.asp?id=22

En liten bonus...

Ett bra reportage från Germersheim (Spezialradmesse)

http://www.cykelguiden.nu/artikeldetaljer.asp?id=2

Posted by Jan-Inge at 08:37 FM | Comments (0)

april 07, 2009

Cykelnyheter med Cykelfrämjandet

CF_logga_200_151.jpg


Cykelfrämjandets StorStockholmskrets inbjuder HPV Sweden till cykelträff med titeln "Cykelnyheter"!!!


Evenemanget är en uppföljning av förra årets träff som handlade om vikcyklar. I år är temat cykelnyheter med demonstration och provcykling av nya cyklar. Gamla Stans cykel brukar vara med och Claes visar foton från Danmark och Holland på transportcyklar av olika slag.
Tid? Söndagen den 10:e maj kl. 10.00. Plats? Södra Station - utgången vid Rosenlundsgatan. Som vanligt med Leif Lundgren som ledare (0708-265237)


Väl mött önskar Leif Lundgren (CF) och Claes Unge (HPVS)

Posted by Jan-Inge at 10:32 EM | Comments (0)

mars 22, 2009

SverigeTrampet

SverigeTrampet.gif

Vänner Cykelorganisationer

Svensk Cykling har tillsammans med Korpen initierat en stor riksomfattande kampanj i syfte att få fler att cykla. Kampanjen är en tävling med namnet SverigeTrampet. PR-arbetet har redan börjat men marknadsföringen kommer att ske framför allt under april och tävlingen kommer att pågå under maj.

Förebilden är STEG! Som är en tävling där det gäller att gå så långt som möjligt. I SverigeTrampet ska man naturligtvis cykla så länge som möjligt under en månad. Bifogat finns en presentation av hela projektet.

Svensk Cykling och Korpen satsar en hel del pengar i marknadsföring kring detta - men vi kommer behöva ALL HJÄLP vi kan få för att nå ut med detta så brett som möjligt och för att förmå så många som möjligt att anmäla sig!

Vi hoppas att ni känner er delaktiga i denna cykelkampanj och sprider information om SverigeTrampet så mycket ni kan inom era organisationer.

Varför inte en intern tävling inom er organisation. Vilket distrikt/klubb cyklar mest under maj? Utmaningar är alltid en god katalysator...

Med vänlig hälsning

Klas Elm
Svensk Cykling

PDF-presentation

Powerpoint-presentation

Posted by Jan-Inge at 12:01 EM | Comments (0)

maj 03, 2007

liggecykelforeningen.dk

NoLogo.jpg

Våra kära danska kollegor har bytt namn från HPV Klub Danmark till Liggecykelforeningen. Namnbytet innebär förstås en ny webbadress liggecykelforeningen.dk och en ny logga. För att få en ny logga så har föreningen utlyst en tävling bland sina medlemmar. Läs mer om tävling, namnbyte och föreningen på liggecykelforeningen.dk.

Posted by Jan-Inge at 04:07 EM | Comments (7)

mars 20, 2007

Liggecykelklub.dk

hpvlogo.jpg

HPV-Klub Danmark har fått ny hemsida och webmaster. Nye webmastern Torben Thellefsen har satsat på en Wiki och en ny webbadress (URL). En Wiki är en internetplats där alla kan bidraga med material. I detta fall krävs dock användarnamn och lösenord och medlemsskap i en dansk liggcykelförening. Sidornas namn och adress är www.liggecykelklub.dk. Vi önskar givetvis lycka till för de nya sidorna och Torben Thellefsen. Må sidorna leva och frodas!

Posted by Jan-Inge at 06:41 FM | Comments (0)

maj 05, 2006

Ny liggcykelblogg

fire.jpg
En bild till Olaf som var trött på våra vinterbilder. Här bränns vintern ut i Arrie på Valborg som fick fint väder till slut. Ingen cykel på bilden men jag pratade liggcykel med byborna vid bålet. Foto J-I

Utmärkta liggcykeltidningen Recumbent Cyclist News (RCN) har på sin webbplats http://www.recumbentcyclistnews.com/ lagt upp en blogg
http://www.recumbentcyclist.blogspot.com/ med nyheter om stort och smått i liggcykelvärlden.

Posted by Jan-Inge at 07:04 EM | Comments (0)

januari 27, 2005

Cykelfrämjandet främjar liggcyklar

Cykelfrämjandet har fått igång sina nya Internetsidor och främjar nu även liggcyklar. Dels skriver man om vår förening och våra Internetsidor dels har man delat ut priset årets cykel 2004 till en semiliggcykel, Giant Revive.
Inofficiellt främjar en av styrelsemedlemmarna liggcyklismen extra mycket genom att dels ofta cykla på en Velokraftracer 2 och dels också vara styrelsemedlem i HPV Sverige (gissa vem?).
Här är adressen
http://www.cykelframjandet.se

Posted by Jan-Inge at 05:52 EM | Comments (17)

mars 26, 2004

HuPI

Human Power Institute (HuPI) är en internationell organisation som ska "the HuPI has been formed in order to promote the development and use of human power for an environmentally sustainable and socially responsible society". Grundare är Brian Wilson, David Gordon Wilson, Richard Ballantine, John Snyder, Theo Schmidt, and 'Elrey' John Stephens
Inte mycket på hemsidan just nu men med de namnen grundarna har så har vi nog mycket att vänta i framtiden. http://www.hupi.org/

Posted by Jan-Inge at 09:44 FM | Comments (0)