februari 07, 2010

25 år med HPV Tyskland i bokform

titelbild25chronik.jpg

HPV Deutschland firar i april 25 år som förening. En del av firandet består av en bok som presenteras på denna sida http://www.ld-vlg.de/chronik25.htm.

Vi gratulerar till kvartseklet och hoppas det blir många nya fina år framöver också.

Posted by Jan-Inge at 09:31 EM | Comments (0)

september 15, 2009

Premiär för nytt magasin om modern enhjulingssport.

Onewheel.jpg

Magasinet på1hjul handlar om människor som cyklar enhjuling för sport och rekreation. Modern enhjulingssport bjuder på mycket mer än show och cirkus. Numera finns allt från terrängcykling och hinderbana till extrem långcykling och halsbrytande tricks.
De senaste årens utveckling speglar sig i utövarna. Merparten av oss som cyklar enhjuling är inga artister utan helt vanliga killar, tjejer, kvinnor, män och faktiskt även gubbar och gummor som alla har upptäckt hur roligt och utvecklande det kan vara.
På1hjul distribueras i digital form och kan läsas eller hämtas på http://pa1hjul.se/

Posted by Jan-Inge at 01:39 EM | Comments (0)

december 27, 2007

Äldsta liggcykelpublikationen går i graven

Tragiska nyheter! Äldsta liggcykelpublikationen går i graven, Recumbent Cyclist News, RCN.
Här klippt från deras egen blogg...

Thursday, December 27, 2007
RCN Closes After 16+ Years
After 101 issues published, the print newsletter Recumbent Cyclist News has closed. RCN 102 was completed earlier this month, but we could not afford to print and mail it. Some of the articles are here on the blog. Further updates will also be placed here. Needless to say, we are devastated by the closing and loss of our business and livelihood. We would like to thank all of our friends, readers, supporters and sponsors. All are listed here in the sidebar links.
Bob Bryant
RCN Publisher 1990-2007

Källa:
http://recumbentcyclist.blogspot.com/

Posted by Jan-Inge at 07:11 EM | Comments (3)

februari 10, 2007

Velovision goes digital

Världens bästa cykeltidning (tycker i alla fall HPVS styrelse!) som görs i England går nu att prenumerera på i digital form. Här skriver Peter Eland Mr. Velovision himself om digitalupplagan:
http://www.velovision.co.uk/cgi-bin/show_comments.pl?storynum=854
Just nu går nr 23 att läsa gratis. Rekommenderas!

HPV Sveriges medlemstidning Trampkraft kommer nog också att bli digital men då överger vi nog helt pappersupplagan.

Posted by Jan-Inge at 10:06 EM | Comments (3)

mars 04, 2006

Liggist i dagstidning


Johan på Vätternrundan tillsammans med Krister Spolander till höger

Johan Fohlin vår Vätternrundansamordnare är med i dagens Sydsvenskan både i pappersupplagan i ett heluppslag och med stor bild på framsidan av trafikdelen och i tidningens nätupplaga
http://sydsvenskan.se/bil/article145489.ece

Bra jobbat Johan

Posted by Jan-Inge at 09:07 FM | Comments (10)

januari 08, 2006

Inspirerande cykelmagasin

backissue6.gif
Omslaget till Citycycling 6.

Vill du bli inspirerad att cykla så ska du läsa det inspirerande och fint gjorda cykelmagasinet Citycycling. Vackra bilder och trevliga texter i vackert presenterad form på http://www.citycycling.co.uk.
Inte mycket (om något?) om liggcyklar men väldigt trevlig läsning ändå. Nättidningen har hittills kommit ut i 7 upplagor och den åttonde är annonserad till den 3 februari 2006.

Posted by Jan-Inge at 10:11 FM | Comments (3)

mars 30, 2005

Leitra och Alleweder i Öresundsmagasinet

Öresundsmagasinet är ett svenskt/danskt TV-program som går i svensk TV2 klockan 16.00 på fredagar. Ett team från programmet filmade och intervjuade i dag Carl-Georg Rasmussen byggare av Leitra och Jan-Inge Ljungberg ägare av en Flevobike Alleweder. Inslaget kommer troligen att sändas inom en snar framtid.

Ser jag plågad ut så är det för att det var stark sol men ingen värme och mycket blåst. Hoppas jag inte gjorde bort mig alltför mycket.


Min fru provkör Allewedern

Posted by Jan-Inge at 04:07 EM | Comments (7)

december 12, 2004

www.britishpathe.com

Brittiska journalfilmer en masse! British Pathe har gjort sitt arkiv tillgängligt för alla surfare. 3 500 timmar film från förra seklets början och framåt. Sökfunktionen gör detta till en riktig guldgruva! Eller vad sägs om filmer med Charles Mochets Velocar från 1932 och från 1934? Sök på Armchair cycling. Skriver du in Bicycles kommer det hundratals träffar; exempelvis en roddcykel från 1934 tillsammans med hopfällbara cyklar, waterbikes, hpv-flygplan, penny farthings, bone-rattlers, Moultons, Donkey bikes, propellerdrivna cyklar, ångdrivna cyklar - ett myller av HPV-uppfinningar som gör en lycklig ända ner i pedalerna. Filerna är små (1-2MB) och registreringen som krävs för att kunna ladda hem filmerna är enkel.

Posted by olaf at 09:19 EM | Comments (0)

september 25, 2004

Human Power

Vi har tidigare rapporterat att organisationen HUPI har lagt ut alla nummer av tidskriften Human Power på sina internetsidor. Tyvärr drogs alla in eftersom det var oklart med upphovsrätten. Nu är tidskriften utlagd på sidorna igen.
Adressen är:
http://humanpower.ligfiets.net/html/issues.htm
Här finns samlat massor av material om HPV i alla dess former och är rena guldgruvan för oss som är intresserade av HPV i vatten, luften och på land.

Klippt från kommentarerna...

Till de som inte kan eller ids ladda ner filerna på totalt 209 MB kan jag meddela att alltsammans kommer att finnas på Trampkraft-CDn som distribueras till HPV Sveriges medlemmar inom ett par veckor.

Olaf Johansson

Posted by Jan-Inge at 07:16 EM | Comments (3)

juni 10, 2004

HuPI har lagt ut Human Power

HuPI (Human Power Institute) har vi tidigare rapporterat om men webbsidorna innehöll inte så mycket. Men nu har organisationen lagt ut alla nummer av Human Power från 1977 till 2004. Jobbet tog ett år. Fantastiskt innehåll om HPV flygplan, båtar och givetvis recumbents. Läs och njut....
Förstasidan
Introduktion till arkivet
Direkt till arkivet för Human Power

Nyhet 16/6 På grund av upphovsrättsliga problem så är arkivet avstängt. Hoppas det ordnar sig snart, jag hann inte läsa allt.

Posted by Jan-Inge at 08:23 EM | Comments (5)

april 25, 2004

Sett Läst Hört

liggsko.jpg
Min cykelsko
Jag har inte satt mina cykelskor för gott! Men ibland hoppar jag ur dem och läser en god bok, tidning eller tittar på ett TV-program. Liggist som jag är så läser jag gärna om liggcyklar och HPV men utbudet är inte så stort och det kan vara svårt att få tag i. Jag har försökt sätta ihop några sidor om vad jag tycker kan vara intressant att läsa och titta på och också lyssna på. Vädret är alldeles för cykelmässigt nu så jag har inte hunnit bli klar med sidorna men jag hoppas ni har överseende med det och kan hjälpa till med sidorna så de blir mer klara. Jag kallar avdelningen Sett Läst Hört

Posted by Jan-Inge at 09:12 FM | Comments (4)