oktober 14, 2010

Ursäkta röran!!

Dingepajton.jpg
J-I på Pajton efter Kävlingetrampen foto Christian Fasth.

Inte bara röran i mitt huvud utan hela föreningen och webbplatsen. Jag har varit förvirrad länge (egentligen alltid troligen, mer eller mindre). Jag har försökt fundera vad jag ska koncentrera mig på. Trampkraft är föreningen som försökt greppa över mer och mer. När jag gick med så handlade det om liggcyklar, att hitta likasinnade som gillade samma sak och göra det lättare att träffas och prata om liggcyklar och att få tag på liggcyklar. Nu står vi idag för att försöka greppa cykelpolitik, cykelns roll i samhället och att vi ska täcka upp alla sorters cyklar från liggcyklar av alla de slag till vikcyklar, lådcyklar, elcyklar osv. Jag tycker också att vi ska göra allt detta men jag hamnar i något läge där jag till slut blir handlingsförlamad eftersom jag inte hinner med allt och därför blir det inget alls. Med heltidsjobb och barn och lite sviktande hälsa och andra fritidsintressen också blir det till slut lite tid över för föreningen. Det behövs prioriteringar. Jag beslutade nu att försöka koncentrera mig igen på min kärlek till liggcyklar. Prioriteringar för mig nu:
Cykla mer liggcykel
Träffa fler liggcyklister
Göra en lista med plats och datum när liggcyklister träffas
Försöka skriva mer om liggcyklar igen
Uppmärksamma vårt forum och maillista mer
Helt enkelt koncentrera mig mer på liggcyklar för det är där mitt huvudintresse (eller kalla det kärlek!) är. Jag tycker att liggcykeln är den överlägset bästa cykeln som finns. Ska man sitta på en cykel hela dagen året runt så är liggcykeln den bästa cykeln. Sen inom begreppet liggcykel finns det en enorm variation och bredd som är underbar. Jag förstår inte motsättningar som diskussioner om vilket som är bäst, tre hjul eller två, undersätesstyrning eller översätesstyrning, midjestyrt eller framhjulsstyrt osv osv allt är bra fast på olika sätt, men variation är viktigt för att hela tiden kunna få nya kickar.

Det har på senare tid blivit väldigt rörigt på våra webbsidor, denna blogg har hamnat lite i skymundan och glömts bort, liggister.ning.com började helt plötsligt kosta pengar och läggs därför helt enkelt ned av oss, vår snälle serverleverantör Take ska själv börja hyra serverplats så våra sidor på liggister.org måste flytta. Mycket jobb med andra ord för att säkra vår fortlevnad på Internet. Samtidigt har vi börjat använda Facebook för vår förening, väldigt smidigt men i längden är det mycket jobb också. Splittrat och rörigt men samtidigt är det viktigt att vi är med på många ställen. Hur ska man orka med allt detta? Återigen handlar det om vad man tycker om, jag hämtar kraften från kärleken till liggcykeln. Hoppas det räcker! Jag hoppas det finns fler därute som också gillar liggcyklar. Tillsammans blir vi starka!

Postat av Jan-Inge datum oktober 14, 2010 09:04 FM
Kommentarer

Bra att avgränsa tror jag. Det är liggcyklar som får igång mig, så jag ser gärna att det blir fokus på dem.
Kul att se pajton med ovan förare! Jag har byggt en python som jag framför på ungefär samma sätt...

Postat av: Sven datum oktober 24, 2010 11:22 FM

Hej Sven
Kan du skriva lite om din Python och skicka lite bilder och filmer så kan vi publicera det här!

Vänliga hälsningar J-I

Postat av: Jan-Inge datum oktober 24, 2010 11:57 FM
Posta en kommentar

Kom ihåg personlig info?