augusti 05, 2010

Den stulna Birdyn återfunnen

Min Birdy Black stals 17 maj när jag satt på en uteservering på Medborgarplatsen (Stockholm), fick en smärre chock när jag såg boven i rask takt cykla iväg. Cykeln var borta, den som varit till så stor nytta och glädje. Jag lade omgående ut en blänkare på HPVS-bloggen (http://www.parnes.com/hpvsblog/archives/002089.html). Med bild.

Två månader senare, 19 juli, blev jag uppringd av en person som just ser cykeln vid en uteservering på Hornsgatan. Befinner mig då på ett ingående tåg till Stockholms Central tio minuter innan ankomst. Så fort tåget stannat, kastar jag mig av och skyndar iväg till Hornsgatan. Mycket riktigt, cykeln är där med sin nye ägare, en person som i "god tro" köpt cykeln i mitten av maj (vilket säkerligen är sant, han liknande inte alls cykeltjuven som jag hunnit få en skymt av vid stöldtillfället). Den nye ägaren hade hunnit fästa sig mycket vid cykeln, men det hjälpte inte.

Hur som helst, nu är cykeln åter hos mig, men lite sargad i samband med att låset forcerades, bland annat är bakbromsen borta plus en del annat. Men inte värre än att den går att återställa. Stölden är avanmäld till polisen mm.

Ja, vad lär man sig av det här? Det lönar sig alltid att lägga ut ett meddelande på HPVS-bloggen (tack Jan-Inge för att du uppmanade mig). Han som ringde mig var inte medlem men brukar i likhet med en massa andra människor titta på vår websida då och då. Det fungerar i varje fall för ovanliga cyklar. Han kände direkt igen den, knappade på stående fot in sig på hemsidan via sin mobil, såg mitt nummer och ringde omedelbart. Vaket och initiativrikt, tack för det!

Krister Spolander

Postat av Krister Spolander datum augusti 5, 2010 10:29 FM
Kommentarer

Kul att cykeln kom tillrätta!
En fantastisk historia.
Mvh Christer Bennet

Postat av: Christer Bennet datum augusti 8, 2010 06:38 FM

Jag tänker på stackarn som köpte cykeln och nu är torsk på pengarna han betalade. Han borde också använt sin mobil ... för att kolla ramnumret hos polisen.

Postat av: offe datum september 21, 2010 08:19 FM

Suveränt att u fick tillbaka den :)

Postat av: sven ryglert datum november 2, 2010 01:30 EM
Posta en kommentar

Kom ihåg personlig info?