juni 09, 2009

HPVS skriver till regeringen om 2+1-vägarna

E22.jpg
Vägren för cyklister, belagd bredd 20 cm, fartgräns 100 km/tim. E22.

HPVS har skrivit till statsrådet Åsa Torstensson på Näringsdepartementet om de extrema riskerna som 2+1-vägarna innebär för cyklister och mopedister. Det innebär att vägar som tidigare varit öppna för alla trafikanter, omvandlats till exklusiva vägar för snabb motortrafik. Oskyddade trafikanter får visserligen använda dem, men får skylla sig själva om det händer något. Det strider mot varje stavelse i nollvisionen (länk till pdf-brevet).

Krister Spolander

Postat av Krister Spolander datum juni 9, 2009 09:56 FM
Kommentarer

Helt jävla otroligt. Likadant är det med den tomma retoriken kring miljö och trafik samtidigt som den statliga SJ fortfarande vägrar låta folk ta med cyklar på tågen.

Postat av: David datum juni 10, 2009 04:18 EM

Mycket väl formulerat - jättebra! Hoppas att det får någon form av effekt

Postat av: Peter Groth datum juni 11, 2009 07:48 EM

2+1 vägar och de minskade möjligheter att ta med cyklar på allmänna komunikationer får en osökt att tänka på hur besvärligt det är att få med sig en cykel till Norrtälje (från Stockholm), SLs rekomendation är taxi!!!?, Enda möjligheten jag har funnit är att åka färjbåt Stockholm- Åland och sen Åland-Grisslehamn och ta "Båtbussen" till Norrtälje, Funkar bra om man inte har så bråttom, och man får en trevlig, och lagom lång, cyklats mellan Mariehamn och Ekerö:-). Man kan ju även "Paketera" cykeln men villigheten att släppa ombord en "packiterad" cykel varierar bland busschauförerna:-(.

Postat av: Errki datum juli 9, 2009 06:26 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?