augusti 29, 2007

LCT 07 rapport

Michael_M_(52)LITENkopia.jpg
LCT 07 bild Michael Mikkelsen.

Rapport från Liggcykelträffen i Göteborg av Torleif Jonsson och foto Michael Mikkelsen (hjälp mig gärna med bildtexter och skicka gärna fler bilder ni som har)

Vi samlades på Agnesbergsvägen vid 13-tiden och Lennart och Peter hjälptes åt att sätta upp tidtagarutrustningen. Ganska blåsigt, men mest sidvind. Runt en 13-15 (ligg)cyklister visade sig, ligg inom parentes för det var två triangelramscyklister med och tävlade. Första racet 200 m med flygande start var svårt som vanligt. Man kommer aldrig ihåg riktigt hur svårt det verkligen är att prestera fullt under "bara" 200m och att träffa prick då 0 m börjar. Slutar alltid med att mjölksyran sprutar i benen de sista 100 metrarna, men kul är det. Vi körde alla 2 försök, men alla utom en presterade bäst det första. Undertecknad på första plats, Simon på andra och Jonas (på triangelracer) på tredje. Efter detta var det Bernts paradgren, Fikat! Solen kom fram och vi satt och hade det skönt i dikeskanten med lite mackor och sportdryck m.m. Sedan var det dags för 0-200m dragrace med manuell tidtagning. Denna gång körde vi en gång åt var sitt håll för att kompensera lite för vinden. Tyvärr hoppade foten av pedalen på första försöket för undertecknad och därmed så blev det bara en tid, men den räckte till en andra plats. Med framhjulsdrivet blev det också en del hjulspinn de första metrarna. Simon var snabbast, tätt följd av undertecknad och på tredje plats kom ??? Efter detta race så cyklade vi vidare till Marieholm och där gjorde vi upp en farlig liten U-rundbana med vägverkets koner och vi bestämde att köra 3 varvs heat där de två första går vidare till final. Simon tog täten i första heatet med en rasande fart tätt följd av en MTB-åkare som ville vara med i racet. Undertecknad fick inte fast v-foten i spd;n i starten och blev efter. I första vändningen går plötsligt Bernt omkull på sin trike och undertecknad fick bromsa mitt framför Bernt för att undika köra på (allt gick bra som tur var och Bernt var oskadd). Efter första varvet började MTB-åkaren tagga av lite och undertecknad hade fått upp farten och kunde passera under andra varvet. På tredje varvet får plötsligt Simon maskinfel (kedjeröret hoppar fram och låser kedjan mot framdrevet) och tappar farten helt för att sedan stanna och undertecknad går om och vinner lite förvånad heatet.
I heat nr två leder Mikael (från Danmark) från start till mål och vinner överlägset. Thomas (från Jkpg) går i mål som tvåa i lugnt cruisingtempo.
Final: Thomas, Torleif, Mikael och Thomas tvillingbror på en Roulandt (var det så?). Undertecknad lyckas precis pressa sig förbi Mikael i första kurvan bara för att sedan bli omkörd av Thomas som kommer med raketfart (44kmh) på den korta rakan. Thomas tar ledningen och drar ifrån. Mikael (som tidigare på dagen redan kört 6 mil från Danmark) halkar efter lite och undertecknad ligger då tvåa. På andra varvet får Thomas maskinproblem (fel på växellådan, kanske behöver han uppgradera växlarna??. Undertecknad har hört att SRAM ska vara bättre än Shimano ). Efter att ha låtit som ett tröskverk under 20-30 m får han i rätt växel igen, men då har undertecknad tagit in försprånget och ligger nu tätt efter. Beslutar att spara mig tills efter vändningen på sista varvet. Undertecknad tar i sina sista krafter och kör förbi innan sista kurvan, men ligger i ytterspår och får en längre väg runt konen och Thomas går in över mållinjen som segrare med en halv cykellängd till godo över undertecknad och Mikael går in på tredje plats. Spännade och adrenalinsprutande deltävling (inte minst pga att banan var allt annat än godkänd). MTB-åkaren körde aldrig finalen (kanske var mjölksyran för stark i benen) vilket den även var för oss andra på slutet. Efter detta race slutade vi dagen hemma hos undertecknad och käkade lite thai-mat som min fru hade lagat på rekordtid (tyvärr meddelade inte undertecknad hur många som skulle komma, så maten kanske tog slut lite för fort, men vi försökte kompensera med kaffe och glass med melon till efterrätt).
Roligt var det att fortsätta tjöta lite på kvällen om detta gemensamma ämne, liggcyklar och andra muskeldrivna fordon.
Stort Tack till Peter och Lennart som stod för statistiken och tidtagningen och till alla er andra som kom och gjorde träffen till en mkt rolig happening.


Mvh Torleif

Foton från Michael Mikkelsen följer med bildtext av Bernt Carlberg

Michael_M_(46)kopia.jpg
Bild 1: och 2: start kriterium. Bron i bakgrunden är den vi kör över i bild 4.

Michael_M_(48)kopia.jpg
Bild 1: och 2: start kriterium. Bron i bakgrunden är den vi kör över i bild 4.

Michael_M_(52)kopia.jpg
Bild 3: Tompas coola cykel med limpsadel och växelspak på ramen.
Lustigt sammanträffande: på en lokal radiostation brukar radioprataren få ett uppdrag varje dag av en lyssnare att skaffa fram någonting på 45 minuter. I måndags var det att skaffa fram en cykel med limpsadel och växelspak på ramen.....! Han misslyckades. Fast jag var på vippen att ringa och tipsa honom!

Michael_M_(54)kopia.jpg
Bild 4: broöppning.

Michael_M_(88)kopia.jpg
Bild 5: tror jag är till mig för den cykeln var inte med på träffen. Det är Michaels tandemtrike som han och jag diskuterade och jag bad honom skicka bilder till mig.

Postat av Jan-Inge datum augusti 29, 2007 08:27 EM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?