juli 02, 2007

Öresund runt 2007

citadellet.jpg
Två av de tre sista tappra som lyckades ta sig runt Öresund. Harald och Lars-Göran framför Citadellet i Landskrona. Foto Jan-Inge med Haralds kamera. Jag glömmer förstås Krister som hade lite bråttom för att hinna med tåget hem och körde lite i förväg.

Årets Öresund runt var i år en del av Hjulhelgen. Inte många hade anmält sig men vi få tänkte att vi kör ändå och så blev vi glatt överraskade när vi blev dubbelt så många som vi trodde när vi möttes på morgonen. Bilder är på gång och kommer efterhand som tid finnes att fixa till, ladda upp och skriva om bilderna. Tack alla som var med! Även Robban var jättekul att träffa trots att han bara var på väg till jobbet!

Här följer Uffe Ougaard's bilder:

DSCN0441.jpg
"Duracell" och Torben beundrar Harald Zahls Spezialbyggda TiKettwiesel på Rådhuspladsen i Köpenhamn.

DSCN0443.jpg
Norskt, svenskt, danskt liggistmöte inför Öresund runt 07. I bakgrunden är halva Rådhuspladsen avspärrat för ett Triathlonlopp med en annan sorts snabba cyklar (Det var visst Triathlon EM!).

DSCN0444.jpg
Torben Scheel, dansk liggist på sin rätt så nya fina Optima Baron.

DSCN0451.jpg
Jan "Duracell" Buschardt, Mikael Seierup och Torben Scheel. De två förstnämnda på varsin Velokraft med bakbox. Mikael hade snyggt "vandrande" bakljus.

Här följer bilder tagna med Harald Zahl's kamera:

Traindance.jpg
Krister Spolander gör en "Traindance" för beundrande Jan-Inge och Lars-Göran.

KristerRathaus.jpg
Krister var på gott humör hela helgen och fortsatte dansa på Rådhuspladsen i Köpenhamn. Här anslöt flera danskar. Bakom Krister från vänster Mikael, Jan och Uffe, med ryggen mot kameran längst ut till höger står Lars-Göran från Blentarp.

JanoKrister.jpg
Hela havet lutar! Koola killar på kajen! Uffe, Krister, Jan och Jan-Inge

Dyrehaven.jpg
Här har vi kommit till danska Drottningens jaktslott på Dyrehavsbakken. Massor med hjortar och nöjesfält och häst och vagn och så vi! Uffe, Mikael, Jan och Krister.

helsingor.jpg
Här ska vi betala för överfarten Helsingör-Helsingborg. 24 svenska kronor för vuxen med cykel att jämföra priset för överfarten Malmö-Köpenhamn 135 svenska kronor. Jan-Inge försöker pruta ner priset medan Jan och Mikael tycker de ska betala per kilo för sina lätta Velokrafter. Jan-Inge har ätit för mycket dansk fläskesteg med rödkål och brunsås så inget kilopris där inte, det blir för dyrt.

Landskronaboys.jpg
Landskrona boys! Citadellet i Landskrona en gammal försvarsanläggning som även varit fängelse och konferenslokaler och haft hantverksutbildningar. Ett Rosendalskafé i miniatyr finns bredvid. Här står Harald och Lars-Göran och poserar framför innersta vallgraven.

sundrunt07.jpg
Harald skickade även en karta med GPSrutten. Harald skrev "Den gula linjen är den vi faktiskt cyklade, den lila den rutten jag planerade." Något konstigt inträffade i Löddeköpinge där "Grillbert" påstod att det var några liggister före oss. Krister var förstås en men Grillbert påstod att det var en skåning också på liggcykel mellan oss och Krister. Någon som har en susning om vem det kan ha varit?

Här är Torben Scheels bilder

http://www.hpv-klub.dk/oresund/1.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/2.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/3.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/4.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/5.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/6.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/7.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/8.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/9.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/10.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/11.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/12.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/13.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/14.jpg

http://www.hpv-klub.dk/oresund/15.jpg


Postat av Jan-Inge datum juli 2, 2007 10:20 FM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?