mars 09, 2007

Cykelguiden i dag

Cykeljournalisten (medmera) Bo Dellensten gav i början på 1990-talet ut flera utgåvor av en skrift kallad Cykelguiden där han listade alla cyklar på den svenska marknaden med priser, bilder och fakta plus en massa tips om cykling. Av diverse skäl fick den årliga utgivningen tyvärr läggas ner men nu är Bosse tillbaka på nätet. Jag klipper från Cykelguidens förstasida:

"Cykelguiden med köpråd, bilder och fakta om 600 cyklar
På Cykelguiden hittar du bilder och fakta om hundratals cyklar. Du får köpråd samt tips om underhåll och cykelvård. Cykelguiden ger råd om vardagscykling, semestercykling och lämplig utrustning. Du får även tips om hur man klär sig och utrustar cykeln när solen skiner och när det regnar, när det snöar och när det är ishalt på gatorna. Dessutom får du se bilder på cyklar de flesta svenskar aldrig sett förr, liggcyklar."
www.cykelguiden.nu

Här finns ovanligt mycket om liggcyklar, tillsammans med all annan cykelinformation, men behöver fyllas på med svenska handlare och importörer. Hör av er till Cykelguiden nu!

Postat av Jan-Inge datum mars 9, 2007 08:40 FM
Kommentarer

Bra idé. Men varför ska liggcyklar vara svårare på halt väglag än en DF? Jag håller absolut inte med efter vinterns tester. Med Nokia W106 på min liggis med 2x26" är min ärliga mening att det kändes - och i realiteten var - säkrare än motsvarande DF med 2x28. Testat i snö på väg och i drivor, i gamla hjulspår och på is. Skogsvägar.

Orsaken? En sk Homo Sapiens Sapiens anpassar sig och lär in nya motoriska mönster. Så, numer är jag mer i harmoni med liggcykeln än med DF. Säkerheten är subjektiv, och det är inte alltid som majoriteten har rätt :)

Postat av: Henry datum mars 13, 2007 09:07 EM

Vår egen Liggcykelguiden är förstås bäst! Läs http://www.liggister.org/cykelfakta.htm

Postat av: Jan-Inge datum april 25, 2007 08:05 FM
Posta en kommentar

Kom ihåg personlig info?