juni 17, 2008

Träff 29 juni i Köping

garden.jpg

Hej alla (ligg)cyklister,

Vi är inbjudna söndag den 29:de juni till Köpings Museum för att visa upp våra annorlunda cyklar i samband med den tillfälliga utställningen "Cykeln" som pågår till 17 augusti.

"En utställning om vårt kära fortskaffningsmedel. Vi visar dess historia ur ett tekniskt och kulturhistoriskt perspektiv." säger de, vi får en chans att upplysa om en annan del av cykelhistoria!

Vi ska både ha en uppvisningsrunda genom Köping och ställa upp våra cyklar på museigården (se bild). Rundan kommer att gå av stapeln kl. 14.00. Start och mål kommer att vara på museigården, som även kommer att tjäna som utställningsplats. Syftet är först och främst att visa upp cyklarna och att svara på frågor från besökarna. Guttsta Källa kommer att vara på plats och bistå med vatten från sin gamla bryggarbil från 1936.

Stadsrundan är drygt 7 km lång. Den är planerad så att så många som möjligt har chans att se cyklarna, samtidigt som vägarna ska vara så bilfria och trevliga som möjligt. Banan innehåller några skarpa kurvor och backar men är i det stora hela ganska lättåkt. En längre bana - utanför stadens gräns - kommer att utstakas ifall någon vill "sträcka på benen".

Hoppas att många kan komma!

Köpings Museum
Östra Långgatan 37
731 30 Köping

Finns det frågor, ställ gärna dem på forumet eller mailinglistan så försöker vi att trolla fram svar...

Postat av Jan-Inge datum juni 17, 2008 08:45 EM
Kommentarer

Ser ut som jag åker bil dit från Södertälje/Stockholm. Har då plats för en person till med cykel. Avfärd kl12. Hör av er vid intresse på nollsjunoll4697210.

Postat av: Frederik datum juni 26, 2008 09:42 FM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?