juni 10, 2008

Rapport från HPVS årsmöte 08

Ärade medlemmar i HPV Sweden !

Den enda svenska föreningen för människor med intresse för muskeldrivna
fordon av olika slag….

Vi har nu haft årsmöte den 31 maj 2008 och flera viktiga saker togs upp. Mötet hölls som ni redan vet i Stockholm med en cykling i stan efteråt.
Fin stämning och bra beslut tycker styrelsen.

Efter ”framtidsdebatten” förra året lade styrelsen fram ett förslag till nya stadgar som årsmötet godkände med en del mycket konstruktiva ändringsförslag.

Vi heter nu HPV Sweden – föreningen för muskeldrivna fordon med det lilla tillägget ”human powered vehicles” för att göra det hela internationellt, som vi ju vill. Christian och Jan-Inge lägger ut stadgarna efter det att de har justerats av årsmötets utsedda justeringspersoner.

Vi jobbar nu med en lite bredare ansats men dock med ”liggister” trots allt i fokus.

Framtiden innehåller flera nya saker för oss bortsett från årsavgiften – den blir den samma 2008 – alltså 150 kronor.

På vårt program för året inklusive allt viktigt som Vätternrundan och annat står bla:

vi har tagit fram ett ”visitkort” för medlemsvärvning – sänds ut och du kan klippa till ditt eget visitkort och dela ut till intresserade – vi tror på detta lilla kort. Och Frederik Van De Walle jobbar med vår fina broschyr som beräknas bli klar i höst liksom förslag till nya tröjor för LIGGISTER och andra HPVare. (Ny sida för PR http://www.liggister.org/HPVS_PR/PR.htm är under utarbetande, detta är råkopian)

Sen har årsmötet bestämt – på styrelsens förslag – att vi skall ta fram ett cykel- och trafikpolitiskt program. Vår nestor Krister Spolander håller i detta viktiga jobb. Årsmötet var väldigt positivt till detta förslag. Bla ville man att vi skall påverka Vägverket att göra bla vettiga 2+1 vägar för även cyklister. Den intensiva debatten i föreningen hoppas vi skall ge resultat.

Sen bestämde årsmötet att vi skall anordna ett öppet SM för cykelbilar 2009. En härlig idé. Vi återkommer dem detaljer. Det blir tävlingskommittén som håller i detta.

Lokalavdelningarnas roll skall betonas mer – ansåg årsmötet – och styrelsen fick i uppdrag att jobba med detta – naturligen bör våra ”kontaktpersoner” lyftas fram på webben.

Styrelsen blev den samma som förra året – så vi fortsätter ett år till. Ny blev Clas Lindberg i valberedningen då Robban har svårt att hinna med. Namn och bild finns på hemsidan.

Under hösten räknar vi också med att ha en gemensam träff med Cykelhistoriska föreningen – kanske oktober eller november.

Den stora grejen nästa år blir nog ”På två hjul” i Stockholm i januari 2009.
Vi har redan nu ett tänkt oss ett samarbete med Gamla Stans Cykel för att kunna få en stor gemensam monter. Vi återkommer under hösten med förslag.


Styrelsen för HPV Sweden

2008-2009

genom Claes Unge - ordförande

Postat av Jan-Inge datum juni 10, 2008 02:05 EM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?