oktober 20, 2007

STYRELSEN informerar - nr 2

collage.jpg
HPVS styrelse 2007.

HPVS styrelse 2007

Claes Unge, Stockholm, ordförande.

Christian Fasth, Malmö, styrelsemedlem, sekreterare och redaktör.

Krister Spolander, Stockholm, styrelsemedlem.

Jan-Inge Ljungberg, Skanör/Falsterbo, kassör och webbansvarig.

Frederik van de Walle, Upplands Väsby, styrelsemedlem.

Henning Wright, Stehag, suppleant.

Mats Nilsson, Veddige, suppleant och hedersordförande.

STYRELSEN informerar - nr 2

Som du förhoppningsvis redan vet håller vi nu i styrelsen på med att se över föreningens verksamhet och inriktning, så som årsmötet ville.

Det som på sista tiden glatt oss i styrelsen är att vi fått ett sånt genomslag i media för "liggister" runt om i landet . Vi tror att detta beror på de fina insatser som görs lokalt och som kom fram via Bomässan i Hässleholm i september där ett flertal medlemmar verkligen bidrog till genomslaget.

Sen känns det ju som vår email - lista fungerar jättebra med intensiva debatter i olika cykelämnen.- Det känns engagerande !

Vid vårt styrelsemöte den 24 - 25 november 2007 kommer vi att ta ställning till två tänkbara förslag som - utan att jag för min del vet vilket utfall vi får -
är följande:


Förslag 1 " Vi har det som nu .... "!

Förslag 2 " Vi breddar oss lite " och kanske byter namn !


Vi fattar då också beslut om att uppdatera föreningens stadgar lite oberoende av vilket grundförslag vi än väljer. För båda förslagen gäller också att vi skall söka utveckla tre-fyra grupper med medlemmar som vill utveckla olika cykelkoncept - liggcyklar, vikcyklar, velomobiler, tre-hjulingar och kanske också transportcyklar.

Vi kommer i båda fallen också att ta fram ett "visitkort" och en folder om liggcyklar mm som Du kommer att kunna ha som "marknadsför oss" tex i cykelaffärer och i kontakter med tänkbara medlemmar. Grupperna kommer förslagvis att ha egna avdelningar på webben med egna webbadresser som underavdelningar till vår "öppningssida" .

Vi funderar också på ett klistermärke och t-tröjor.

För förslaget nr två funderar vi nu på att vända oss lite mer utåt och få mer kontakter med både cykelbranschen och med kommunarna om tex bättre cykelvägar för oss som inte enbart använder "vanliga cyklar" utan är intresserade av alla möjliga kul och bekväma fordon för muskelkraft.

Jan-Inge har häromdagen också tillsammans med en grupp pensionärer testat en "äldrecykel" som vi kanske också kommer att kunna stödja utvecklingsmässigt från föreningen. Testet ingår i ett projekt som den statliga myndigheten VINNOVA ( gamla NUTEK Teknik ) just nu håller på med och som Krister Spolander är ansvarig för.

HPV Sverige


Claes Unge - ordförande

Postat av Jan-Inge datum oktober 20, 2007 02:43 EM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?