juli 16, 2007

Rans Fusion en kort provkörning

Dingesitting.jpg
Jan-Inge på testobjektet, foto Charlotta Ljungberg.

Jan-Inge Ljungberg medlem i HPV Sverige och hängiven liggist har provat en Rans Fusion. En fusion mellan vanlig cykel och liggcykel? Hur bra är den? Läs artikeln här:
http://www.liggister.org/Rans/RansFusion.html
En diskussion har startat i forumet om recensionen:
http://rosnix.net/hpvs-forum/index.php?t=msg&th=4425&start=0&

Postat av Jan-Inge datum juli 16, 2007 10:18 FM
Kommentarer

Den nya Crank Forward, som enligt vissa källor skulle upphäva nackdelarna hos liggcykeln och den konventionella cykeln bär knappast syn för sägen. För det första är den om möjligt ännu fulare än den amerikanska "cruisern". För det andra är den ergonomiskt sett en katastrof: Hur skönt sitter man på en cykel,där pedalerna flyttats fram och sitsen bak. Man får sitta med utsträckta armar och krumm rygg. Fy katten! Kom med något bättre!

Postat av: erik forsgren datum juli 17, 2007 05:50 FM

Erik! Tycke och smak är väl en sak och kanske vars och ens ensak, så det orkar jag inte diskutera, men det kanske är jag som är en dålig fotograf för cykeln är snygg i verkligheten tycker jag. Jag har lite krum rygg även utan cykel så det ska du inte bedöma efter. Cykeln har många inställningsmöjligheter och styret går att ändra mycket och det går även lätt att byta det. Jag tycker det är en bra cykel och det får även människor att börja förstå att cyklar kan se ut mer än på ett sätt. Du och jag har hittat de perfekta cyklarna kan jag tycka men många blir lite rädda för liggcyklar vid första anblicken och behöver vänja sig ofta under lång tid innan de ens vågar tänka tanken att de kan cykla på en sådan. Med en Crank Forward finns knappt den tröskeln, de flesta tycker det verkar enkelt att cykla på den bara genom att se på den. Och sen när man provar den så är den ännu enklare att cykla! Frågan hur skön den är kan besvaras med att den är betydligt skönare än en "vanlig" cykel. Flera gånger under provkörningarna fick jag känslan av att jag cyklade på en långhjulbasliggcykel typ Tour Easy. Jag tror denna cykel kan vara lösningen för många cyklister, men kanske inte för dig och mig.

Postat av: Jan-Inge datum juli 17, 2007 04:16 EM

Intressant. Konceptet tycks vara samma som Giant Revive (som fick utmärkelsen Årets Cykel av CF för några år sen, fast det är en tung rackare, lite för tung för mina krav på trimmade konstruktioner). Rans Fusion verkar vara snäppet lättare, lovvärt.

Postat av: Krister Spolander datum juli 23, 2007 10:43 EM

Giant Revive och Rans Fusion går inte att jämföra i samma andetag. Jag har provat bägge och Rans är en mycket mer kompetent maskin lätt, snabb och enkel och går bra att köra långt. Revive känns som en långsam, tung gimmickstadscykel. Rans Crank Forwards finns i många uppenbarelser där t.ex. Zenetik är en racer med smala däck och lättviktskomponenter. Inte samma koncept.

Postat av: Jan-Inge datum juli 25, 2007 07:26 EM

Jan-Inge, det var inte ett och samma andetag. Jag fördelade jämförelsen över minst tio andetag, så lång tid tog det att skriva kommentaren.
Krister

Postat av: Krister Spolander datum juli 25, 2007 09:02 EM

Ha ha ja du satt väl på en Revive och pustade! Hade du kört en Rans Crank Forward hade det varit ett andetag!

Postat av: Jan-Inge datum juli 26, 2007 10:31 FM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?