april 01, 2007

Göteborg vaknar!

Hej alla,

Nu börjar vi bli många, eller så är det vår! Totalt 11 personer kom på Söndagscykling och Månadsträff.

Söndagscyklarna var från början Lars-Erik på Hurricane, Klas på Lyra, Hans(?) på 29-tums MTB och jag. Marcus väntade i Järnbrott med sitt nya hembygge, med Mikaels gamla gula bygge som bas. Dmitriy på sitt blå-vita lok kom ikapp när vi hade börjat kika på MAIK-vallen.

MAIK-vallen visade sig vara låst och bommad med stängsel. Vi lyckades hitta en smitväg in via husvagns-campingen. Tyvärr var asfalten inte bra: Gropig, med brunnslock, och dessutom täckt av mossa och grus på sina håll. Lars-Erik tyckte att vi skall fråga om någon på listan har tillgång till kommunala sopmaskiner, och kan låna en. Frågas härmed, alltså. Dessutom finns det ett ganska skarpt och smalt hörn. Jag är beredd att ge upp stället, i alla fall om vi kan hitta något bättre.

Betagatan mättes upp, och visade sig vara ungefär 140 meter lång och 7 meter bred. Där går det utmärkt att köra 100 meter sprint, stående start, eller dragracing med två till tre deltagare i heaten. Man får sopa innan, bara. Det ligger en del glas på asfalten. Det är värre med att köra rundbana där, det går knappt att vända, även om det fanns två bredare partier både i början och slutet.

Jolengatans cykelväg kan gå att använda, frågan är hur. Österifrån, från Betagatans anslutning, svänger den sakta i 200 meter med god sikt, sedan kommer en raksträcka med 400 meter god sikt. Efter det kommer en lång kurva om cirka 350 meter, med skymd sikt bakom en vassrugge. Sedan kommer den första avfarten för bil. Det blir väl kort ansats till 200 meter sprint, flygande start. I alla fall om man räknar med helkåpade cyklar som Henrys Dyno.

Vi cyklade tillbaka genom Mölndal, och kom fram 15 minuter sent. *Pust!* Vid Stadsbiblioteket väntade Beine, Mats (Oldox på HPVS-listan), Simon och hans kompis Krister, och Göran på gul Crescent.

Vi fikade nere i Stadsbibliotekets café, och bordet var så långt så det var omöjligt att höra vad som diskuterades i andra änden. I vår ände pratade vi de uppmätta sträckorna, och karossbyggen, bland annat.

fika20070401.jpg

Till vänster, bortåt:
Simon, Krister, Göran, Doldisar.

Till höger, bortåt:
Dimitriy, Beine, Lars-Erik, Doldisar, Marcus.

Jag hoppas att vi blir ännu fler, både som fikar och cyklar, nästa gång!

Med vänlig hälsning,
Peter Markusson

Postat av Jan-Inge datum april 1, 2007 07:58 EM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?