juli 21, 2006

Två eller tre hjul? nu!

steinspeedy.jpg
Snygg prototyp. Foto Stein.

Den gamla (tviste)frågan i liggcykelvärlden om vilket som är bäst: två eller tre hjul, försöker nu Stein(trikes!) lösa på ett elegant sätt. Varför välja när du kan få bägge alternativen! och till anständiga priser....

Tvåhjulingen som ska säljas som ett kit till trehjulingen Nomad Sport är nog ett initiativ från Steintrikeåterförsäljaren Bike Revolution i Österrike som vi som var i HPV VM i Ålborg känner igen som galningen som hela tiden körde Steintrikes på två hjul. Han hörde mig nog när jag sa att varför inte skaffa en tvåhjuling istället...
http://www.bike-revolution.at

Nyheten uppsnappad från Velovision (världens bästa cykeltidningen)
http://www.velovision.co.uk/cgi-bin/show_comments.pl?storynum=814
Mer information och länkar och bilder där.

Postat av Jan-Inge datum juli 21, 2006 08:54 FM
Kommentarer

Man börjar fundera... Jag som gillar foldables kan se att detta är början till en bra foldable liggcykel. Kanske dags att börja fundera igen på en hopfällbar liggcykel?

Postat av: Jan-Inge datum juli 21, 2006 12:15 EM

Jag funderar fortfarande på en fastfwd.nl delbar lowracer och där man kan sätta till två tiltbara hjul bak så man får en lutande trehjuling. Klart snyggast hittills men Zox har någon variant också så Stein är inte först, men kanske med Tadpoleformatet?

Postat av: J-I datum juli 21, 2006 03:39 EM

Jäkla pseudofråga. Ett hjul is the shit.

Postat av: olaf datum juli 22, 2006 02:08 EM

Jag finner det intressant att Steintrikes (Robert Stein) uppenbarligen fortfarande existerar och utvecklar nya modeller samtidigt som de två stora inom tadpolevärlden: ICE och Greenspeed båda har lanserat lågprismodeller som troligtvis både är bättre konstruerade och mer prisvärda.

Tyvärr har kvalitén iallafall tidigare varit varierande på Steintrike-modellerna men framförallt har Robert Stein sålt rena prototyper som produktionsmodeller med de defekter en prototyp alltid har.

Dock verkar Robert Stein lära sig med tiden och förhoppningsvis är det mer produkter än protyper han säljer idag till de kunder som nästan betalar lika mycket som för en "märkestrike".

Kan måntro specialnischer som denna 2-3-hjuls-konverteringsmodell vara Steintrikes sätt att överleva? Det finns ju dom som vill cykla 2-hjult på sommaren och 3-hjult på vintern och för dessa kan detta kanske vara något att satsa på, även om det troligtvis blir en del kompromissande för att åstadkomma denna mix.

/Lars Viebke - ägare av en ganska rejält uppgraderad Steintrike Nomad

Postat av: Lars Viebke datum juli 25, 2006 03:01 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?