juni 22, 2006

Vätternrundan 2006 rapport

vattern_rundt_2006liten.jpg
Johan Fohlin till höger... Foto av Ravn

Ravn Hamberg, köpenhamnare har kört Vätternrundan på sin M5 TiCa lowracer och kommer här med en rapport till oss.
Rapporten som är på danska finns även på Ravns egen blogg på adress www.hamberg.dk där man kan dregla över närbilder på hans fina TiCa. Vill du ha en likadan cykel som Ravn så är han även återförsäljare av M5 i Danmark och affären finns på adress www.sofacyklen.dk

Tack Ravn för en fin rapport!

Vättern Rundt 2006

Starten skulle gå kl 5.12 for liggecyklerne. Vi bliver sendt afsted som de sidste. Der var 9 liggecykler til start. Det var hyggeligt lige at snakke med de andre liggecyklister inden start, havde mailet med et par stykker så det var godt at få sat ansigt på. Vi rullede over til starten og blev sluset ind i startboksen. Starten gik 5.13 så forsinkelsen var til at overskue. Lige da starten gik var der lidt forvirring, enkelte kørte den forkerte vej, men fik vendt. De første 5 km var der en motorcykel der satte tempoet. Så fik varmet stille og roligt op. Der tilsluttede sig et par danske cykelryttere til vores felt, de var punkteret lige efter start. Da vi kom ud af Motala blev løbet givet frit.

Jeg havde fra starte bestemt mig for at prøve at få så god en tid så muligt. Ville under 10 timer, og skulle jeg være super optimistisk regnede jeg med 8:30. Taktikken var lidt svær at blive klog på, men jeg havde hørt at ruten i starten skulle være let, så skulle der komme en del bakker, og slutningen skulle være let igen.

Da motorcyklen forsvandt trådte jeg til og pressede cyklen op på lidt over 40 km/t. Der gik ikke mere end 30 sek så var Morten fra Danmark den eneste liggecykel i bagspejlet. Han holdt lidt tid men forsvandt så fra bagspejlet. Så kørte jeg mit eget løb. Vejret var perfekt, varmt og med masser af sol, og næsten ingen vind. Efter ikke ret længe begyndt jeg at hente de første cykler. Det skulle vise sig at det blev 300 km overhaling!!! Men det var nu ret tilfredsstillende at overhale op ad bakke med 40 km/t...Der kom mange OVVWW...VAAVVV!!!

De næste par timer lå min snitfart på 40 km/t. Ankom til depotet i Jönköping med over 15 minutter i reserve tid til at gennemføre på 8:30. Så humøret var godt. Men måtte dog bruge noget tid på at stå i kø for at få vand. Så afsted i fuld fart igen. Nu begyndt bakkerne for alvor og det høje udgangstempo havde sat sine spor. Men arbejde stille og roligt derudaf. Overhalede den ene cyklist efter den anden. Havde lidt problemer med de store grupper som fyldte hele vejbanen så for at overhale måtte jeg over i modsatte vejbane.

Da jeg nærmede mig depotet i Hjo besluttede jeg at stoppe efter vand. Men her var der en 30 meter kø for at få vand, så denne gang tog det laaannnngg tid... Det er ikke nemt, man kan ikke klare sig uden vand i varmen, men man vil hellere ikke spilde tid i en kø...

Jeg var også begyndt at få lidt ondt i fødderne. Havde til DM ødelagt mine Look klamper så trængte til nye pedaler. Så havde købt nogle Speedplay X1 samt nogle nye sko med kulfibersål. Jeg havde kun kørt 40 km i skoene inden løbet... og det hævnede sig! Havde faktisk ret ondt i fødderne, og det blev bare værre og værre igennem løbet!

Fra Hjo gik det på autopilot. Holdt et godt crusingtempo, men var ikke lige på toppen. På vej op ad en af de store bakker stod der en Vækkelsesprædikant og velsignede alle deltagerne. Desværre kunne jeg ikke mærke det på farten.

Sprang resten af depoterne over da jeg ikke ville risikere at stå i kø for at få vand. Da der var ca 50 kilometer tilbage kom kræfterne igen og jeg fik lidt mere fart på. Desværre punktede jeg pludselig, selvfølgelig var det oppe på broen over til depotet ved Hammersundet. Der var kun en smal cykelsti, så det var en noget stresset affære at lappe, mens cyklerne strøj forbi.

Kunne se at min tid nærmede sig de 9 timer og jeg var stadig i udkanten af Motala. Så der blev sat en slutspurt ind. Så drønede med fuld fart ind mod centrum. Der var mange der undrede sig hvor hvor den raket kom fra.... Men jeg havde travlt! Med en sidste slutspurt kom jeg i mål i tiden 8:59.

Det hævnede sig at jeg ikke stoppede for at få vand, havde kørt de sidste 20 km uden af få noget at drikke så var noget dehydreret. Mortens kæreste stod ved mållinien og fortalte at Morten kun var 25 minutter efter mig. Det blev en kort snak inden jeg satte kursen mod køerne ved vandposten så jeg kunne få noget at drikke.

Det var en stor oplevelse at kører Vättern Rundt. Løbet er super organiseret, og ruten er meget smuk. Der var 16000 deltagere, og det gjorde at der var kø en del steder, det kan nok ikke undgås, men vil man kører hurtigt skal der planlægges med det. Jeg kørte på min M5 TiCa Lowracer med en bagkåbe, gearingen var 50/34 foran og 11-21 bagpå. Det var en godt setup for mig, der var gear til at komme op ad de stejle bakker og gear nok til at sætte ny personlig hastighedsrekord med 75 km/t ned af en af bakkerne. Vil anbefale alle at kører løbet, det er en stor oplevelse! Nogen der vil være med til at kører under 8 timer næste år??

Venlig hilsen Ravn

Dm_2006.jpg
Ravns läckra M5 TiCa lowracer

vattern_rundt_2006.jpg
Samling inför starten men vem är vem? Johan Fohlin till höger men resten?

Postat av Jan-Inge datum juni 22, 2006 01:31 EM
Kommentarer

Jag undrar om det är stadigate med ett brett styre på lowracern. jag har ett smalt och det är svårt med balansen när det går under 10km/h.
Jag vill också trampa runt vättern nästa år!!!

Postat av: Conny datum juni 23, 2006 01:33 EM

På bilden, förutom mig själv Wolfgang Radscheidt Angela och Ssas Scherrenberg

Postat av: Johan datum juni 26, 2006 09:37 FM

kan jeg kører med næste år?
jeg cyklede Nordjylland Rundt 250km på 8t27min i år. mvh miv

Postat av: michael mikkelsen datum augusti 30, 2006 08:18 FM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?