maj 07, 2006

Spezi 2006

Copy of L1060207.jpg
Foto: K. Kansonen
Spezi 2006 var en fantastisk og slitsom opplevelse.
Bilder finner dere her: http://www.ihpva.org/pipermail/hpv/Week-of-Mon-20060424/037824.html
Mine egne bilder finner dere på: http://home.no.net/hazahl/Spezi%202006.htm
Her har jeg også lagt ut et lite lysbildeshow fra messen.

Skal man til Germersheim og dit bör man i slutten av april, kan man velge å fly enten til Stuttgart eller Frankfurt am Main om ikke en 900 km. biltur frister. Tog er et alternativ, men koster ofte mer enn å fly selv med rabattkortet "Bahnkarte" som gir deg 25-50 prosent rabatt (gjelder lengre strekninger). Jeg flöy ned og tok tog fra Stuttgart til Germersheim - en togtur som tok ca 90 minutter med et togbytte i Karlsruhe. Tyskerne er effektive så man har bare 4-5 minutter på seg. Takk og pris for at die Fahrplan inneholdt både tids og sporangivelse slik at man slapp å lese på oppslagstavler vel inne på stasjonen, men kunne gå rett til riktig plattform.
Jeg ankom fredag og hadde bestillt rom på Gästehaus Jochem, 300 meter fra Stadthalle og veldig godt plassert (http://www.germersheim.de/tourismus/) i Fischerstrasse 21. Det var ca. 1 km å gå fra jernbanestasjonen. Dette stedet anbefales fordi det var stille, sentralt, god frokost og jeg traff flere hyggelige liggesyklister der.
Det som slår en med Spezi er at det er en messe for hele familien, ikke bare de liggesykkelfrelste. Det er aktiviteter hele dagen for barn og voksne i tillegg til sykkelutstillingen. Om ikke det er nok ble det også arrangert foredrag knyttet til sykling. Selv gikk jeg på et seminar om elektrosensorisk trening (ved hjelp av sykkel selvfölgelig). En dame som hadde värt utsatt for en ulykke og lam fra midjen og ned, demonstrerte sykling med elektrosensorer festet til bena og en liten computer festet til magen. Med denne regulerte hun elektroimpulser til musklene hun ellers ikke kunne bruke og syklet i vei. Håper de lager en versjon for slitne syklister også... litt ekstra krefter på veien.
Jeg dro ned primärt for å skaffe meg bilder til artikler om rehabilitering jeg har skrevet så dette var fulltreff for meg. I tillegg skal jeg skrive en artikkel om denne damen.
Alle kjenner til trike-racet som finner sted hvert år, men for barna var det konkurranser i kassestabling også. De ble heist opp i en kran mens de stablet og det var imponerende å se hvordan de balanserte kassene. I pausene var det muligheter for ansiktsmaling, noe mange benyttet seg av.
Väret var perfekt og utenfor hallene kunne man pröve alle mulige slags (og jeg mener virkelig alle mulige...) sykler. Det var sykler med ett hjul, to, hjul.... 10 hjul. Sykler som syklet baklengs når man trampet forover, konferansesykler m.m. Jeg skal ikke gå inn på syklene som ble presentert, det er gjort grundig på mange websider og bedre enn jeg kan gjöre det, men for en som er mer opptatt av å nyte syklingen enn å forstå hvorfor/hvordan det er mulig er minnet fra en Spezi 2006 en fantastisk oppvisning i sykkelglede, vennlighet og latter som varmer helt til neste sommer!
Fra Germersheim reiste jeg med tog til Berlin (som kostet mer enn flybilletten en vei - tro det eller ei). I Berlin traff jeg en gammelbarndomsvenn og det ble et par travle dager der også. Stedet B-flat kan anbefales for dem som önsker å höre god jazzmusikk. Morgenen jeg reiste hjem glemte jeg kameraet mitt på hotellrommet, men en superrask telefon til hotellet gjorde at kameraet er på vei til meg ekspress, men det ble noen dyre öl. Alt i alt en fantastisk tur.

HZ

P.S. Noe gikk feil her, så jeg slettet noen kommentarer her - sorry!

Postat av hazahl datum maj 7, 2006 11:18 FM
Kommentarer
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?