september 19, 2005

Wetterbygdens HPV träff

I lördags var jag i Jönköping på deras första officiella liggcykelträff. Det var uteslutande hembygggen där förutom Susannes Roulandt. Jönköpingsposten var där och fotade och även Sveriges radio (Ann-Sofie Karlman) kom förbi och intervjuade Anders Näzslund och Tomas Odelrot, se länk
 
http://www.sr.se/cgi-bin/jonkoping/program/index.asp?ProgramID=2281

 
Vi träffades vid två-tiden på Hoppets torg och blev intervjuade och fotade. Sedan tog vi en liten fika på kaféet bredvid och kl.15.00 var det dags för provcykling. Det var många som ville provköra och ungarna for som skottspolar på liggcyklarna medan de lite äldre tog det lite försiktigare. Sedan cyklade vi en sväng förbi Vätterstranden och vidare mot Rocksjön där det var en stor kanottävling. När vi kom så vände nästan samtliga blicken mot oss istället och flera ungdomar med föräldrar provade att cykla på en liggcykel. En tjej kom fram och frågade sin kille om han såg hennes kanotrace? Njaa, sa killen -Jag såg slutet i alla fall (han var helt upptagen med att cykla liggcykel :).
Efter att uppståndelsen lagt sig lite cyklade vi vidare mot Munksjön och sedan till Friardalen för att inta en mkt god Lasagne hos två av våra nyblivna medlemmar (tyvärr missade jag era namn, fy skäms på mig, men jättestort tack för er gästfrihet och för den goda maten). De visade sig vara sanna cyklister då de hade dekorerat lägenheten med två racercyklar i finrummet och ytterligare en racercykel och två fina handbyggda engelska touringcyklar i gillestugan. Mkt snack om HPV blev det runt matbordet och det var kul att få lära känna lite nytt folk.
Hoppas mer bilder kommer in från Tomas och Anders m.fl. Tack Tomas med kompani som arrangerade denna lyckade träff. Vi spånade lite om att bjuda in oss själva till vintern på en garageträff hos Henry i Kinna. Vad säger du om det Henry?
 
mvh Torleif
 
Här är lite bilder från träffen , men Tomas har plåtat mkt mer

Anders_och_Tomas.jpg

Anders-pa-sin-skona-glidare.jpg

Intervju-pa-gang.jpg

Mercy-cyklar-utmed-kanalen-.jpg

Reporter-fran-JP-beundrar-l.jpg


Postat av Jan-Inge datum september 19, 2005 08:43 EM
Kommentarer

Det var ett trevligt och underhållande reportage om liggcyklar!Jag önskar bara att man mera lyfte fram att liggcyklar kräver en inlärningstid och att man inte som reportern antyder kan bilda sig en uppfattning om liggcyklar förrän man allvarligt försökt att lära sig cykla. Det blir lätt en skakande upplevelse för många att cykla några meter för att sedan stupa, något som alla eller nästan alla nybörjare gör. Denna skribent är således inget undantag från den regeln men han är i dag en av de mest entusiastiska liggisterna.

Postat av: erik forsgren datum september 19, 2005 09:21 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?