augusti 18, 2005

Leitras 25 årsjubileum rapport

15-17. Augusti arrangerade skaparen av Leitra, Carl Georg Rasmussen (CG) Leitras 25 års jubileum i Ganløse. Där var 12 olika Leitror med förare och tiotal andra liggcyklister som deltog. Leitra säljs mest i Tyskland och hälften som deltog var just tyskar. Andra hälften var mest från Danmark, en från Gotland och en från Finland. Medelålder var runt 55 år, väl spridd mellan 10 och 81 år.
På måndag kväll åt vi och hade bara hygge.
Tisdag cyklade vi tillsammans tio mil och åt en ekologisk middag. Höjdpunkt var nog en pianokonsert av tysk pianist/kompositör/Leitra förare, hon hade skapat en pianosonat för Leitra. Dessa stycken spelades för första gången för publik.
På onsdag cyklade vi en tur till Køpenhavn och tillbaka.
Några tuffa, bla CG, forsatter att fira genom att cykla 25 mil till VM i Jylland.
raporterar:
Tero
Här kommer några bilder:

1.JPG
Stor bild i eget fönster.
13 Leitror i ordning av ålder, 25 år till vänster, <1 år på höger. De sista fyra är Leitra Sport modeller, lite längre och lite mer aerodynamiska än originalformen till vänster.

2.JPG
Stor bild i eget fönster.
Cockpitaction bild, hoppas att de skulle se ut så här på vägar, att börja med. 4 Leitror per 2 bilar. CG leder klungan i Leitra cabriolet.

3.JPG
Stor bild i eget fönster
Cockpitaction2. Ännu bättre! 3-0.

4.JPG
Stor bild i eget fönster.
Det här blev väl lite för mycket patriotisk?

5.JPG
Stor bild i eget fönster
CG och fru.

6.JPG
Stor bild i eget fönster.
Nåt till Olaf. 3 +1 kombo.

7.JPG
Stor bild i eget fönster.
undrar vad alla tittar på?


Text och bild:
Tero

Postat av Jan-Inge datum augusti 18, 2005 07:40 FM
Kommentarer

Speciell stämning i ett par av de där bilderna. Intressant att skapa en gemenskap kring något så udda som en velomobil. Och till på köpet bara ett visst fabrikat. Men det är väl känslan av att vara lite udda som för människor samman. Och då kan det nog gälla vad som helst, inklusive liggcyklar och enhjulingar.

Kul att se att någon har tagit med enhjulingen, antingen som träningsredskap för balanssinnet, eller som kylarprydnad. Det kvittar förresten - jag älskar crossbreeding. Idag köpte jag en ny MTB :)

Postat av: Olaf Johansson datum augusti 18, 2005 10:16 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?