januari 11, 2005

Cyclevision måste flyttas

Stormen är över och min Internetkoppling fungerar igen liksom strömmen och värmen! Nu ska här skrivas!

Cyclevision på Zandvoortbanan i Nederländerna måste flyttas på grund av att cigarettreklamen ska förbjudas i augusti och ett bilrace sponsrat av ett (ö)känt nikotin(gift)bolag har företräde på banan. Ja om ni inte förstår vad jag skriver så prova att läsa det mer officiellt på engelska här nedanför.

Jack Dekker of the CycleVision organising committee writes:

***
Dear Recumbent enthusiasts,

I am very sorry that I must inform you that the date of CycleVision must be changed from the 11-12 June as we had planned. The Marlboro Masters is a car race with a lot of cigarette advertising. However, all such advertising will be banned from the 1st August this year onwards. So to make the race possible the organisers changed the date to the 11 and 12 June, and Zandvoort must comply with this change, as they had agreed before.

Possibly we will change the date to the 4 and 5 June, but more will be clear on Thursday this week. The 4 and 5 June, the first weekend of June is the traditional Cycle Vision weekend and therefore has our favour.

When more information becomes available I will of course email without delay.
***

Posted on 10 January 2005

Håll utkik här och på Cyclevisions hemsida eller Ligfietsplaza när vi får reda på mer. SISTA BUDET 4-5 juni 2005 är det Cyclevision!

Jag öser in lite mer nyheter här....
EUSTAFF liggcykelstafett genom Europa som drivs på tyskt initiativ har körts i några år med en paus förra året men i år så ska det köras igen. Datum blir troligen den 3-5 juni och i Sverige ska det väl också köras? Ja vi planerar för fullt och undersöker sträckningar och vem som vill köra. Svensk kontaktperson är Olaf Johansson olaf@liggcykel.se

Fler nyheter är att Trampkrafts nya nummer (26) finns i ett exemplar och ska nu mångfaldigas till alla våra medlemmar och några till. Utskicket blir förhoppningsvis denna veckan. Håll utkik här för mer information.

Vätternrundan är nu fulltecknad för liggcyklister rapporterar Johan Fohlin och sist anmäld var Frederik van de Walle. Undrar vad han ska cykla på? Kanske sin Rowingbike?

Postat av Jan-Inge datum januari 11, 2005 10:12 FM
Kommentarer

Nå, Frederik! Vad kommer du att åka på? Din Challenge Jester?

Postat av: erik forsgren datum januari 11, 2005 06:48 EM

Hej Erik kul att ha dig tillbaka här!
Vilka liggister är anmälda till Vätternrundan och vad har ni för cyklar?

Postat av: J-I datum januari 11, 2005 06:55 EM

EUSTAFFvideon från 2002 på nya TrampkraftCDn är ju underbar! Jag sitter och bränner CDn, surfar, och kollar på filmerna på CDn. Har brännt ca 70 CD och lagt i kuvert nu, räknar med att hålla på till halvtolv då min fru kommer hem från jobbet!

Postat av: J-I datum januari 11, 2005 07:27 EM

Javisst, filmen får det att rycka i benen, man blir cykelsugen! Videon är tagen under cyklandet av sträckan Huizen-Dordrecht under EUSTAFF 2002. I den upplaga av filmen som finns på CDn finns inga eftertexter så låt oss berätta att kameran sköttes av Mark-Jan Bastian och att Herbert Tiemens redigerade.

Postat av: olaf johansson datum januari 11, 2005 11:18 EM

Otrolig filmning. Jag tror Mark-Jan kör en Challenge Hurricane så den måste vara bra. Han lyckades till och med filma sig själv och vinka in i kameran i full fart! drygt 100 cd brända nu!

Postat av: J-I datum januari 11, 2005 11:27 EM

Du var mig en jäkel på att jobba!

Postat av: olaf johansson datum januari 11, 2005 11:58 EM

Snart halvvägs på tredje femtipacken nu = 125 stycken. Jag håller mig nog vaken tills jag är utbränd jag menar färdigbränd!

Postat av: J-I datum januari 12, 2005 12:03 FM

Pust nu är jag äntligen utbränd. Nära 200 CD brända och kuverterade. Jag ska bara räkna alla kuvert och sen ska jag hitta någon av dessa svårhittade Kassaservicar, hoppas dom är snälla där så jag får skicka alla kuverten, ibland kan det vara lite besvärligt.

Postat av: J-I datum januari 12, 2005 10:16 FM

Ja nu är de iväg, Trampkraft alltså, nu är de inte i mina händer längre. Hoppas ni har lika kul med CDn som jag har haft!

Postat av: J-I datum januari 12, 2005 02:38 EM

Tack Olaf nu vet jag varför jag känner mig mycket säkrare i min Alleweder. Den är hundsäker! Jag minns Cyclevision 2002 då alla deltagare cyklar i rad genom Lelystad och en hund dyker upp och förföljer just mig av alla hundra liggister som fanns att välja på. Är det mina håriga ben de tänder! på?

Postat av: J-I datum januari 12, 2005 08:27 EM

Erik, J-I,

Jag kommer att cykla på min gamla Taifun som jag sålde förut men nu får jag låna den för VR... inte den lättaste Challenge längre (12kg), men jag har ju bra vana på den. Tror att jag försöker med 160mm vev... hade lite knäproblem förr…

Ser fram emot CD:n...

Postat av: Frederik datum januari 13, 2005 02:14 EM

Hej Alla som ska köra Vättern runt med liggcykel! Vilka är ni och vilka cyklar har ni osv osv. Jag är nyfiken!

CDn borde kommit i dag (torsdag) eller i morgon (fredag) eller måndag. Föreningspost som jag skickat breven som ska ta 1 till 3 (var)dagar. Hör av er om ni inte fått Trampkraft med posten senast måndag.

Postat av: J-I datum januari 13, 2005 08:56 EM

Hej Frederik!
Din Taifun torde både vara lättare och snabbare än min Fujin. Efter vad jag förstått så botas ömma knän med 1. vila och 2. hög pedalkadens med betoning på rotation och inte "pumpning". Varför du vill korta vevarmarna till 160 förstår jag inte. Dels minskas kadensen, dels minskas vridmomentet, vilket ger utslag främst i uppförsbackar: du måste trampa med mer kraft, vilket ofelbart leder till just ömma knän. Mitt råd är istället att du borde öka vevarmarnas längd till 180.
Hälsningar erik

Postat av: erik forsgren datum januari 13, 2005 10:11 EM

Hej Jan-Inge!
Jag kommer att deltaga med min Fujin så klart. Känner själv att jag borde byta min ultegraväxel bak mot en tiagra med högre utväxling , vilket ger en högre kadens och därmed mindre slitage på knäna. Vätternrundan bjuder på mycket branta och långa backar.

Postat av: erik forsgren datum januari 13, 2005 10:20 EM

Vaddå backar? "Mycket branta och långa" backar hittar man i Grekland, på Sicilien, Korsika, Italien, Pyrenéerna, Schweiz och liknande ställen. Inget runt Vättern kan uppvisa nåt liknande. För övrigt är backe mera ett psykologiskt fenomen. Lutar man sig tillbaka, lägger i några låga växlar, tar det lugnt, funderar på något trevligt - så plötsligt har man lämnat backen bakom sig. Tro mig.

Postat av: Krister Spolander datum januari 16, 2005 11:20 EM