september 20, 2004

Det gäller att skilja sig från mängden...


mocoloco.com/archives/italtrike_oko_trike2_aug_04.jpgHär är så äntligen en cykel, som torde tillfredställa samtliga fraktioner i vår lilla klubb: både trike, stadsvelomobil (med soltak dessutom!!!!), och med sekundär --även den förnyelsebar och fullt biodegraderbar-- extra påskjutningsmotor (backupstyrning m.m.). Full av ergonomi, sägs det. Till råga på allt avsedd för den minsta generationen, som ju ska vänjas tidigt. Tja, det; eller så finns det på tok för många arbetslösa designers i Italien och (inte bara) däromkring. Chanserna att den kommer att importeras till Sverige är dock små, pga särskilda bestämmelser i Jantelagsbalkens tolfte kapitel: "INGET BARN SKA FÅ SKJUTSAS OMKRING I BARNVAGNSFARKOST SOM ANNAT BARN KAN FÅ BESTÅENDE AVUNDSSPADER UTAV."
 

Postat av ianf datum september 20, 2004 11:01 FM
Kommentarer

Köper man en sån här när de är små vill de väl ha
BMWs motorcykel med "tak" när de blir stora.

Postat av: Marianne Svensson datum september 26, 2004 08:12 EM

Det finns en cykelhandlare i stan som funderar mycket på att bygga en cykel med tak. Som den främsta målgruppen ser han kvinnor vilka han påstår är smartare än män när det gäller cyklar. Kvinnor skulle köpa en cykel med vilken man kunde ta sig torrskodd och torrhuvad till och från jobbet, menar han. Men jag undrar om hans antagande stämmer. Hade det varit så att kvinnor har en mer praktisk och mindre fåfäng syn på cyklandet, varför är det då så få kvinnor i vår "konstiga-cyklar-förening"?


Postat av: Olaf Johansson datum september 26, 2004 10:12 EM

brist på kvinnliga medlemmar kan kanske bero på att man(!) tror att man måste vara cykelkonstruktör för att få vara med och bygga egna cyklar (- det var så väldigt länge sedan jag läste hållfasthetslära och svetsade)- Jag gick med efter att ha hittat utländska artiklar på nätet och sedan läste jag hpvs mailinglista och det var så roligt att jag gick med. Har dessutom en far som tycker att vi skall bygga oss var sin trike ( vi vågar oss inte på 2- hjulingar).
-Marianne.

Postat av: marianne Svensson datum september 29, 2004 09:09 EM

Aj då! Jag är med i HPV Sverige för att jag tycker det är trevligt att cykla och att cykla på liggcykel är så trevligt och kul att jag vill att fler ska få uppleva hur trevligt det är! När jag varit med på några liggistträffar har jag även upptäckt att de flesta liggister är mycket trevliga så därför fortsätter jag med detta intresset. Hoppas fler som gillar att cykla upptäcker oss så vi kan ha TREVLIGT tillsammans och kanske hitta någon synonym till ordet trevligt så jag slipper upprepa mig så hemskt mycket ;-) Trots all upprepning är detta seriöst menat!
Vänliga hälsningar Jan-Inge

Postat av: Jan-Inge datum september 30, 2004 02:16 EM

Jo, då är det väl så att damerna inte har fattat galoppen!
Missförstå mig rätt- Ni har min fulla beundran- det krävs ganska mycket kunskap för att kunna bygga cyklar!
Jag har träffat några av medlemmarna under Göteborgsträffarna de senaste 2 åren så jag VET också att folket i föreningen är trevliga på alla sätt och vis!
Har vanlig Crescent och gillar inte att cykla särskilt mycket,tycker det är osäkert med bara handbroms och likadant med växlar-är såpass gammal att det inte fanns när jag lärde mig cykla, dessutom det är ju som bekant obekvämt.Hade tänkt åtgärda detta på något sätt framöver.

Hälsn Marianne

Postat av: Marianne Svensson datum oktober 2, 2004 08:58 EM