maj 14, 2004

Rapport Lidingöträffen

Erik Forsgren rapporterar från Liggcykelträffen på Lidingö söndagen den 9 maj 2004.
Liggcyklar, trikes, velomobil, karbon osv.....

Om liggcykelträffen på Lidingö söndagen den 9 maj 2004.

Deltagarlista:
Bennet Christer
Björndal Hans
Brage Anders
Dellensten Bo
Forsgren Erik
Karlsson Roland
Spolander Krister
Van de Walle Frederik
Viebke Lars

Det var samling vid ”pumpen” kl. 10.00 hade vi sagt. Vid pass 9.15 infann jag mig- som jag trodde- som första man, men då hade redan Hans Björndal förekommit mig med sin Sinnertrike. Han satt där i solskenet och njöt av den frid som endast en vacker vårdag och ett fullständigt folktomt torg kan ge. Som nummer tre kom Christer Bennet på en nyligen inköpt fräsch M5. Han berättade entusiastiskt om sin fina Roulandt, men tyckte att M5:an om möjligt var ännu finare. Jag provkörde den och kunde bara instämma- en utmärkt cykel, som dessutom förvärvats till ett synnerligen bra pris. Därefter kom slag i slag Bo Dellensten, Krister Spolander, Anders Brage, Roland Karlsson, Frederik van de Walle och sist Lars Viebke. Så var vi fulltaliga. En livlig aktivitet bland liggcyklarna vidtog. Det provades diskuterades och kördes liggcyklar så att det stod härliga till. Populärast var nog trikarna och Frederiks velomobil, som väckte stort intresse. Men en särskild eloge vill jag nog rikta till Anders Brage för hans sinnrika för att inte säga genialiska fyrhjuling. Jag provkörde den och blev mycket förtjust över den effektiva framdrivning, som hans horisontellt trissdrivna fordon åstadkom. Dessutom kändes den ganska stabil. Hans’ och Lars’ trikar blev föremål för jämförelse och begrundan och ingen kunde riktigt avgöra vilken som var bäst. Personligen hade jag tagit bägge två. Krister Spolanders Velokraft2 tarvar ett särskilt omnämnande. Den torde vara den enda i sitt slag i Sverige i varje fall. En utpräglad racermaskin för finsmakaren.
Trots sitt utpräglade ”racerstuk” gick den bra även i kuperad och ojämn terräng. Sist men inte minst vill jag nämna Roland Karlsson, en riktig cykelveteran med flera långa utlandsturer på cykel bakom sig. Han var den enda i sällskapet, som ännu inte skaffat sig liggcykel, men det var på gång sade han. Förmodligen blir det något alldeles extra. Krister Spolanders fina racermaskin låg bra till.
Strax efter kl 11 kände vi för att lyfta och jag tog täten denna gång, eftersom jag i egenskap av gammal Lidingöbo var den mest skickade för uppgiften att leda truppen till Villa Söderås nära Elfviks Gård. Färden gick över fält och ängar över kullar och grusade cykelstigar utmed Kyrkvikens vatten. Den lantliga lukten av kor och hästar blandades med den friska doften av hav och tång. Till musik av fågelsång vaggades vi fram genom de kuperade cykelstigarna fram till den stora vägkorsningen, där en bit svindlande landsvägskörning vidtog. Här kom Kristers racer i sitt rätta element och Frederiks velomobil susade förbi som en formel1 bil nedför den långa backen ner till stranden och Villa Söderås, som välkomnade oss från höjden av en kulle. ”Avstigning, mina herrar ! Rast och vila i anslutning till Villa Söderås!”

Vi intog vår ”frukost” på Villa Söderås fantastiska altan med en obeskrivligt skön utsikt över havet och skärgården. Herr Brage genmälde, att han föredrog, att stanna i denna vackra omgivning och vi andra kunde bara instämma och säga, att vi trivdes förträffligt i det vackra vädret och den lantliga miljön. Skål och gutår!
Det var inte utan vemod som vi sedan lämnade Villa Söderås och styrde kosan hemåt mot Lidingö centrum. Många hade kört långt för att uppleva de 4 kilometrarna från Lidingö centrum till Elfvik. För en del torde det ha rört sig om 5-6 mil tur. Men alla tackade mig för en underbar utflykt och hoppades, att vi snart skulle få tillfälle att göra om samma bravad fast någon annan stans förståss.
Vid pennan erik forsgren.

Bilderna! Fotografer Christer Bennet alla bilder förutom Frederik van de Walle "på väg" "fika" och "uppställningsbilden".

spolander3116.jpg
Krister på sin Velokraft


sinnerttrikedellensten3122.jpg
Bo Dellensten provar Hans Björndals Sinnertrike

viebke3138.jpg
Lars Viebke inspekterar sin uppgraderade Steintrike Nomad

Waw3143.jpg
Frederik van de Walle väckte stort uppseende med sin velomobil

viebke3163.jpg
Lars provar en hopfällbar rolig cykel tillhörig Anders Brage

brage3165.jpg
Anders kör sin egen trehjuling, som var mycket rolig att köra- klar gocart-känsla!

starten.jpg
"Uppställningsbilden". Hela gänget samlat före start. Personerna är från vänster: Erik Forsgren, Lars Viebke, Roland Karlsson, Frederik van de Walle, Bo Dellensten, Christer Bennet, Hans Björndal, Krister Spolander och Anders Brage.

ontheroad2.jpg
På väg

utsikt3173.jpg
Utsikten var hänförande

rolandska3199.jpg
Roland Karlssons premiärtur på liggcykel

rolandsitter3201.jpg
All vår början bliver svår

rolandkan3202.jpg
Han kan det!

backe3170.jpg
Turen bjöd på flera utmaningar såsom backar

fika3194.jpg
Fika!

hans3188.jpg
Hans under pausen vid Villa Söderås

villa3183.jpg
Samling utanför Villa Söderås

bragebike.jpg
Eriks kommentarer tog slut men inte bilderna och det finns ännu fler! Här är Anders Brages linjärskapelse.

Waw3144.jpg
Frederik van de Walles Waw 001.

Waw3147.jpg
Frederiks Waw med lucka öppen för insteg.

Sploanders3135.jpg
Krister Spolanders Velokraft Racer 2.

spolanders3133.jpg
Detaljstudie av framgaffel och hjul. Kedjan ska fram ostörd därför sådan framgaffel!

spolander3126.jpg
För rättvisans skull måste vi visa en bild på bakhjulet också!

viebke3139.jpg
Lars Viebke mekar med poret.

dellensten3127.jpg
Bo Dellensten provar soffa bakom Christer Bennets M5.

marcopolo3123.jpg
Eriks Radius Marco Polo.


Postat av Jan-Inge datum maj 14, 2004 09:37 FM
Kommentarer

Erik Forsgren tog några utomordentligt skrala bilder, som ej lämpade sig för publicering. Det är i stället Frederik van de Walle, som är den andre skicklige fotografen. Rättelse av erik f

Postat av: erik forsgren datum maj 14, 2004 11:06 FM

Tack jag rättade till det

Postat av: Jan-Inge datum maj 14, 2004 12:06 EM

En annat sakfel av mig: Anders Brages fordon är inte en fyrhjuling, vilket också framgår av bilderna utan en trehjuling (trike).
erik f

Postat av: erik forsgren datum maj 14, 2004 12:42 EM

Hej. Uppställningsbilden saknas! På bilden "Bo Dellensten provar soffa bakom sin M5." är det Christer Bennets M5 26/20. Mvh Christer Bennet

Postat av: Christer Bennet datum maj 15, 2004 10:43 EM

Uppställningsbilden är identisk med "Hela gänget samlat före start". Den finns alltså med, försåvitt Christer Bennet inte avser någon annan uppställningsbild.
erik f

Postat av: Erik Forsgren datum maj 15, 2004 11:29 EM

Jag ska försöka rätta till felen. Bo har så många cyklar och M5or så jag blandar till det lite. Ursäkta min förvirring.

Postat av: J-I datum maj 16, 2004 06:57 EM

Jag försöker rätta till felen men hur kan Frederik vara fotograf på fikabilden när han själv sitter mitt i bilden med kameran i handen?

Postat av: Jan-Inge datum maj 17, 2004 09:15 FM

Det kan fn inte hålla reda på alla fotografier, som folk skickar. Det var hur som helst två mycket skickliga fotografer, Frederik van de Walle och Christer Bennet och bilderna får tala för sig själva. De var fantastiska oavsett vem som tog dem.

Postat av: erik forsgren datum maj 17, 2004 08:15 EM

Ha ha ja äras den som äras bör! Jag hittade en fin bild med Finlandsfärja det var nog den som skulle vara den fina utsikten! Hoppas alla njuter lika mycket som jag av de fina bilder trots röran! Frederik fick alldeles nyss ett scoop med nya prototyper av velomobiler som precis passerade Stockholm. Kommer strax bilder och rapport här i bloggen!

Postat av: J-I datum maj 17, 2004 09:12 EM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?