april 12, 2004

HPV Sverige har fått ett webbforum!

HPV Projektsidan (se länkspalten under Specialintressen) som nyss lagts ut på nätet fungerar som ett arkiv för våra HPV-idéer. Men något ställe att snabbt kommentera våra projekt är det ju inte. Därför finns nu HPV Projektforum där vi kan diskutera, kommentera och även ladda upp bilder!

Postat av olaf datum april 12, 2004 12:44 FM
Kommentarer

Jag tycker att det är meningslös uppdeling av HPVS att starta ett webbforum. Vi har ju redan en mailinglista (flera till och med). Snälla, lägg ner forumet.

Postat av: Mars datum april 13, 2004 08:19 EM

Vi kan väl prova. Maillistor är inte bra för alla. Är man borta från sin maillåda exempelvis och någon diskussion har tagit väldig fart så är mailboxen helt plötsligt överfull. Forumet kan vara mer överskådligt och diskussioner försvinner inte lika lätt som på maillistan. Båda har sina för och nackdelar. Vilken som vinner över den ena kan väl tiden få utvisa. Jag vill gärna ha kommunikation på så många sätt som möjligt. Nu har vi bloggen, maillistor och gästbok på nätet. Varje form av kommunikation fungerar för någon grupp.

Postat av: Jan-Inge datum april 13, 2004 10:22 EM

När det gäller mailinglistan går det att läsa den från vilken nätansluten dator som helst på http://lists.lysator.liu.se/mailman/private/hpvs/
Här kan man bl.a. välja att sortera mail på subject. Och om man har en 'threaded' mailclient (t.ex. Thunderbird) så behåller man också där översikten. Enkelt sagt håller jag inte med Jan-Inge.

Postat av: Mars datum april 14, 2004 02:13 EM

Jag är inte så säker på vad som är bäst för alla. Kanske mailinglistan är den bästa kompromissen. Men jag tycker den har blivit svårare att använda i och med att man inte kan trycka på besvaraknappen i sin mailklient, man kan inte se medlemslistan och förr när man sökte på något på t.ex. google så fick man upp texter från vårt arkiv. Den första punkten ställer fortfarande till det för många vana användare så mailen man skickar kommer fel eller i flera upplagor. Det är trevligt att kunna se vilka som är medlemmar på listan tycker jag, då kan man lita (någotsånär) på att man får fram sitt meddelande till berörda personer. Den tredje punkten (googlesökning) gör att fler hittar till vår förening genom våra mailinglisttexter och jag vill att vi blir fler medlemmar så vi får större och bättre aktivitet i föreningen. Jag tycker att innan såna här drastiska förändringar görs av listan så kan man höra med dess medlemmar om de tycker det är okej. Inte plötsligt ställas inför en förändring helt plötsligt uutan förvarning. Det kanske jag kan förvänta mig av någon stor multinationell mailinglista men inte av en maillista som en av medlemmarna administrerar.

Postat av: Jan-Inge datum april 15, 2004 09:47 FM
Posta en kommentar









Kom ihåg personlig info?