Abisko Dag 1

Idag kom vi till Abisko Turiststation efter 5.5h tågfärd från Luleå. Tågresan gick jättebra och barnen tog hand om varandra så jag och J fick det ganska lunch och skönt.

När vi checkat in i stuga 201 med en underbar utsikt över Torneträsk så begav vi oss ut på en skön promenad runt Abiskojokken. Det var inte helt bottenfruset utan på vissa ställen såg man det flytande vattnet. Det var lite överraskande faktiskt.

Det var sköna -9.5 men det kändes mycket varmare eftersom luften är så torr här. Vi tittade på några som isklättrade i fallet från gamla inloppet till kraftverket. Jag och T undrade om man kunde krypa igenom tilloppsröret som man kan göra på sommaren så vi gick till utloppet men man såg inte ens hålet under snön så vi gick till andra sidan och där var faktiskt hålet öppet men det var igenfruset halvvägs genom tunneln. Vi skall undersöka det närmare imorgon med isskor och ficklampa.

Till middag fick vi soppa på rostade paprikor med hemmabakat bröd till förrätt, röding med kokt potatis till huvudrätt och ostbricka med vindruvor, kex och päron till efterrätt. Alltihop var helt underbart gott och soppan var så god att jag tog tre portioner.

Nu är vi tillbaka i stugan och barnen skall lägga sig och sedan skall jag slappa lite med frun.

Imorgon blir det nog en promenad med snöskor och pulka till Oliver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.