Hopp

Hopp är en intressant känsla. Jag måste ha något att jobba framemot och ha något att hoppas om annars känns detbara som jag gör samma sak om och om igen och med det känslan om ekorrhjul.
Ända sedan Medtieteknikprofessuren utlystes har det kommit indikationer om att när en professor finns på plats så ämnet även på ett basanslag. Nu kom det idag besked att detta nu ej längre är fallet och fakultetsnämnden undrar om vi vill gå vidare med tillsättningen. Notera, att detta kommer 13 månader eftet att ansökningstiden först gick ut. Nu bestämde vi att vi skall rekommendera att tillsättningen sker i alla fall och låta den som frå jobbet ta ställningen till om de vill ha det utan basanslag eller inte. Ett basanslag är alltså ett ekonomiskt bidrag som de flesta ämnen har på 800.000 per år. Visst, jag skrev indikationer ovan och det har ju aldrig funnits något löfte om att dessa pengar skall finnas vid tillsättning. Det är ändå ganska trist besked och det tar energi.
Samtidigt som jag satt och deppade över beskedet så ringde en reporter som vilje veta om emöten och säljande. Det var ganska skoj faktiskt att prata och det samtalet (30 minuter) tillsammans med att få skriva av sig lite här gör nu att energin är på väg tillbaka igen.
Samtidigt som allt detta så har Systemtekniks server fått (enligt rykten) en diskkrash och har varit borta sedan 13.15 idag. Vad handikappad man blir utan alla sina filer. T.ex. så sitter en kille på Italienska Simens och väntar på att jag skall ringa men jag har hans nummer i mailen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.